Talent Assistent Vrijwilliger

Een gloednieuw flexibel dagprogramma van De Klup Twente:

De maatschappij verandert en ook zorg & welzijn maakt een gigantische omwenteling door. TAV is één van de antwoorden op het dagbestedingsvraagstuk, het meedoen van zoveel mogelijk mensen in de samenleving.

Voor wie is TAV?
•Voor schoolverlaters van het speciaal voortgezet onderwijs.
•Voor mensen met een lichte beperking.
•Voor mensen die zonder vorm van dagbesteding thuiszitten.
•En woonachtig in de gemeente Almelo.

Wat is TAV?

Talent Assistent Vrijwilliger (TAV)is een uniek stappenplan voor mensen met een beperking.

Iedereen heeft zijn talenten. Alleen kan het zijn dat je die van jezelf nog niet goed kent. TAV helpt daarbij die te ontdekken en ook nog eens in te zetten voor instellingen, sportclubs en andere maatschappelijke instanties.

Goed voor je als talent dat zich gewaardeerd en nuttig voelt en goed voor de maatschappij waar extra hulp zeer gewaardeerd wordt.

Het begint met de Soosjetijd.

Dat zijn gezellige bijeenkomsten waar onder het genot van koffie en thee van alles en nog wat besproken wordt. Hobby’s, het nieuws, actuele thema’s.  In de Soosjetijd wordt ook gekookt en samen gegeten en af en toe werken deelnemers ook op een leuke (!) manier aan de conditie. En je probeert om alvast je talent te ontdekken.

En dan overstappen naar de Talentenschool.

Op de Soosjetijd is al en beetje onderzocht wat je blij maakt en waar je goed in bent. Dat talent wordt daar verder uitgediept en uitgezocht wat je daar nog verder voor moet leren aan vaardigheden. Je krijgen dan ook trainingen.

Aan de slag als Talent Assistent Vrijwilliger

Als de training achter de rug is en je klaar bent voor de overstap, kan je als kersverse TAV-er aan de slag bij een organisatie, club of vereniging in de eigen woonomgeving. Die wordt samen met de begeleiding uitgezocht op je vaardigheden en talenten. Als assistent draai je dan mee met de vrijwilligers of werkers in die organisatie. En die maak je dan erg blij en jezelf natuurlijk.

En als het niet lukt om de overstap te maken.

Als je na de Talentenschool of als je al verder bent en in een organisatie werkt en toch de voorkeur geeft aan de beschermde omgeving van de Soosjetijd is er een vast dagprogramma (terugvalvoorziening) bij De Klup Twente.

Waar is TAV?

TAV vindt plaats in het Meester Siebelinkhuis van De Klup Twente aan de Berlagelaan 2 in Almelo.

Wanneer is TAV?

TAV begint met twee dagen (vier dagdelen, ’s morgens en ‘s middags) in de week op dinsdag en donderdag. Als er meer behoefte bestaat, wordt het aantal dagen en dagdelen uitgebreidt.

Wie is de begeleiding?

TAV wordt aangestuurd door Alina Fazal. De coördinatie en begeleiding is in handen van twee zeer ervaren krachten: Marja Scheper en Jan Vrielink. Daarnaast zet De Klup Twente stagiaires in en toegewijde vrijwilligers.

Wie betaalt het?

TAV wordt financieel ondersteund door de gemeente Almelo als algemene voorziening, ofwel voorliggende voorziening. Kansfonds, het NSGK, het Oranjefonds en het fonds SPZ maken het mogelijk om het project een goede start te geven.

Is TAV iets voor jou?

Informatie en opgave: Jan.vrielink@deklup.nl