sportcarrousel rugby

Van stoere naar onbekende sporten in de Sportcarrousel

De kop van de nieuwe Sportcarrousel van De Klup Twente, Aveleijn en De Twentse Zorgcentra is eraf. De eerste afleveringen van het nieuwe sportkeuzeprogramma voor (jong) volwassenen met een beperking zitten erop. De deelnemers maakten daarin kennis met stoere sporten als rugby en kickboksen en snelle balsporten zoals hockey en basketbal. Op het programma voor 8 november staat een van de onbekendste sporten: Taiji-Qigong. Meedoen? Dat kan!

De Sportcarrousel is een speciaal programma voor mensen met een beperking die wel gezonder willen leven en meer willen bewegen en sporten, maar die niet goed weten welke sport ze leuk vinden. Als ze meedoen aan de Sportcarrousel in de sporthal van de Schelfhorst komen allerlei sporten bij hen ‘langs’, zodat iedereen eens kan ervaren wat de sport inhoudt, of ze er een beetje talent voor hebben en of ze het ook leuk vinden.
De eerste dappere deelnemers van Aveleijn, DTZC en De Klup Twente komen inmiddels bijna wekelijks. Ze variëren in leeftijd van 16 tot 40 jaar en laten zich op de vrijdagavond graag verrassen door aardige trainers van allemaal verschillende verenigingen. Zoals van rugbyclub Big Bulls. Na de nodige instructies over onder meer het werpen van de eivormige bal volgde een lekker potje rugby, dat zowaar zonder kleerscheuren en beurse plekken eindigde.

Op het programma van de Sportcarrousel staat voor 8 november in ieder geval weer een verrassende sport: taiji-qigong, een oude Chinese bewegingsleer voor evenwicht en balans die langzamerhand ook in Nederland postvat. In het geval van taiji-qigong worden oefeningen deels zittend en deels staand gedaan en leren de sporters ook nog iets over het Chinese (om)denken. Dat alles ook op rustige muziek. Na taiji-qigong volgen ook nog sporten als rolstoeltennis en badminton.

De Sportcarrousel wil graag nog meer deelnemers die mee willen doen op de vrijdagavond in de sporthal van de Schelfhorst. De Sportcarrousel begint om 18.00 uur en duurt tot 19.30 uur. Opgave: www.aveleijn.nl/evenementen of bij Linda Konings 075 2451680.