Aardig gebaar van de Toss voor alle mantelzorgers.

Een bijzonder aardig gebaar van jeu de boules vereniging de Toss uit Almelo. Zij bood deze week op sportpark het Wendelgoor mantelzorgers uit Almelo en vrijwilligers van Mantelzorg Almelo een gezellige proefles aan. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd; al snel na aanvang rolden de ballen over de verlichte banen.
Mantelzorg Almelo bekommert zich om honderden mensen die de zorg hebben voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Ze biedt vrijwillige ondersteuning als het allemaal een beetje te veel wordt, ze verzorgt cursussen, heeft gespreksgroepen en waar mogelijk is er ook aanbod op het gebied van ontspanning en recreatie. Zo was er in de zomer een workshop golfen bij de golfvereniging PH en dinsdag 29 oktober, in de aanloop naar de Dag van de mantelzorg, een proefles jeu de boules. Een sport overigens die de meeste deelnemers ook erg leuk vonden, maar wel ietsjes sneller onder de knieën hadden dan het afslaan en putten met het golfen.

In het kader van de Dag van de mantelzorg bereidt Mantelzorg Almelo (onderdeel van stichting de Klup Twente) nu een feestelijke ontspanningsmiddag voor in het Theaterhotel Almelo. Daar worden op donderdag 7 november alle mantelzorgers uit de stad onthaald op een (gratis) High tea met alles erop en eraan èn theater aan de dis. Mantelzorgers die zijn ingeschreven bij Mantelzorg Almelo krijgen een uitnodiging. Mantelzorgers die nog niet zijn ingeschreven, maar ook graag mee willen doen, mogen zich aanmelden bij Mantelzorg Almelo info@mantelzorgalmelo.nl of telefoon 0546 53.68.30