Disco in het Meester siebelinkhuis

Taart en complimenten van de wethouder
Eerst was er de FNO Veerkracht bokaal voor het seniorenproject Game, Eet & Match en toen was er taart. Want wethouder Eugene van Mierlo kwam donderdag 31 maart alle betrokkenen van Game, Eet & Match hoogstpersoonlijk bij De Klup Twente feliciteren met de overwinning. ‘Het getuigt van veel creativiteit en op alles kunnen inspelen’, complimenteerde de wethouder de vrijwilligers, deelnemers, projectleiding en directie.

Game, Eet & Match is combinatie van vervoer van en naar huis, een uurtje gamen, gevolgd door een gezamenlijke maaltijd in het gamecentrum FUN-IE-FIT van De Klup Twente. Het project liep van november 2017 tot en met december 2018 en was voor 60-, 70-, 80- en 90-plussers uit Tubbergen, Twenterand, Borne, Wierden en Almelo. Game, Eet & Match werd gefinancierd door het fonds Nuts Ohra, dat vier jaar lang behalve Game, Eet & Match meer dan 100 seniorenprojecten in het hele land bekostigde. Eind januari koos de programmacommissie tijdens een landelijk symposium het beste project en werd Game, Eet & Match van De Klup Twente vereerd met de FNO Veerkracht bokaal.

‘Eigenlijk heeft Game, Eet & Match niet veel met de gemeente te maken’, zei de wethouder tegen een grote groep betrokkenen, ‘want dit komt voort uit de creativiteit van u zelf en dat is iets om heel trots op te zijn. Dat jullie dit zo voor elkaar hebben weten te boksen, verdient de complimenten’. Van Mierlo maakte ook nog van de gelegenheid gebruik om te gamen (tennissen) tegen een deelnemer, die hij nipt wist te verslaan en hapte een stukje taart mee. Zijn betrokkenheid werd zeer gewaardeerd. ‘Heel aardig dat hij dat doet’, vonden deelnemers en vrijwilligers.
Voor Game, Eet & Match is het budget op. De Klup Twente gaat bij de gemeenten Almelo, Tubbergen, Wierden en Twenterand ook subsidieverzoeken indienen voor voortzetting.