Woensdag 30 januari in Tubantia:

“Haal Special Olympics in 20121 naar Twente”

Als het aan de Twentse wethouder sport en in het bijzonder wethouder Arjen Maathuis van Almelo ligt, wordt het sportevenement Special Olympics in 2021 in de regio Twente gehouden.

De groep bestuurders gaat op termijn een bid doen, om het sporthoogtepunt voor sporters met een verstandelijke beperking binnen te halen. De ambitie is om in 2021 in Twente de nationale Special Olympics te houden. In de aanloop hopen de wethouders ook een tweetal regionale toernooien op poten te zetten. Bij de provincie Overijssel is subsidie aangevraagd voor een haalbaarheidsonderzoek. Voor de eerstvolgende editie is Twente te laat. De 2020 editie is in Den Haag.

“Ik was er afgelopen jaar bij als programmamanager, tijdens de Special Olympics in de Achterhoek”zegt Maathuis. “De beleving van de deelnemers was heel bijzonder, zo’n evenement werkt heel goed vor de acceptatie van de doelgroep en hun deelname aan de maatschappij. Bovendien vinden zij het net als andere sporters heel leuk om competitief bezig te zijn en daarbij medailles in de wacht te slepen. G-sporters zijn net zo fanatiek als anderen.

De Almelose wethouder benadrukt dat het om een bid voor Twente gaat. “Het kan dus best dat er wedstrijden tijdens het evenement in Almelo worden gehouden, maar het gehele spektakel vindt gespreid over de regio plaats.”Waar de wedstrijden exact zijn, weet Maathuis nog niet. “Laten we maar eerst zorgen dat we het evenement binnenhalen.”

De Special Olympics bestaat uit verschillende varianten. Naast de Nederlandse versie is er een wereldwijd sportevenement , net als de paralympische en olympische spelen opgedeeld in zomer en winterspelen. In het verleden zijn er ook Europese edities geweest.

Bron: Tubantia 30 januari 2019

Op bovenstaande link, kunt u het originele krantenartikel lezen.