Inleveren: COOP Apollolaan Aalderinkshoek of Hal Meester Siebelinkhuis!!!

De verbouwingsplannen voor het Meester Siebelinkhuis van De Klup Twente liepen door de coronapandemie forse averij op. Een groot benefietfeest ging niet door en fondsen hielden de hand op de knip. Dus was er geen geld voor de oh zo noodzakelijke facelift van de 40 jaar oude hal. Nu schiet de COOP in de Aalderinkshoek te hulp: daar kunnen mensen drie maanden lang statiegeldflessen doneren en de supermarkt verdubbelt de opbrengst.

Het is al een aantal jaren een goede gewoonte van de COOP om goede doelen een beetje te helpen. Klanten krijgen altijd de mogelijkheid hun statiegeldflessen te doneren aan een goed doel en de super zelf verdubbelt de opbrengst.

In het verleden profiteerden allerlei verschillende organisaties en stichtingen van de statiegeldflessen actie bij COOP. De supermarkt financierde op die manier al eens een AED apparaat, er ging geld naar het Rode Kruis, Voor ieder kind een Sint en de organisatie die zorgt voor Troostdekentjes. Vorig jaar haalden de Almeloopers een prachtig bedrag van €550,00 op bij twee COOP winkels, maar de opbrengsten variëren enorm, vertelt de supermarktmanager Aisha.

De Klup Twente wist niet van de mogelijkheid bij COOP, maar werd door de supermarktmanager zelf benaderd. Goede doelen worden wel door COOP Nederland gecheckt, maar De Klup Twente doorstond die controle met glans. Daarom krijgt De Klup drie maanden lang de opbrengst van gedoneerde statiegeldflessen èn het geld dat COOP bijdraagt. De overhandiging is in oktober.

De statiegeldflessenactie gaat donderdag 1 juli in en duurt – voor De Klup Twente – tot en met 30 september. Vanaf dat moment is er overigens ook statiegeld (15 cent) op kleine plastic flessen.