Domweg gelukkig bij varkensboer Meijer

Soms is er niet veel nodig om even heel gelukkig te zijn. Vrijwilligers van De Klup Twente zorgen daar deze zomer voor. Want zij maken de Kluptoer Veur’n, ett’n en kwaak’n mogelijk: een culinaire rondrit door Twente met zes stops. Overal krijgen de deelnemers, mensen met een beperking, een lekker gerechtje dat ze nog niet eerder hebben gegeten, steken ze wat kennis op en kletsen ze honderduit. Hoogtepunt van de Kluptoer: biggetjes aaien bij de varkensboer.

Nu de coronamaatregelen worden versoepeld, is weer meer mogelijk. Ook voor mensen met een beperking die anderhalf jaar lang echt gebukt gingen onder alle beperkingen. De Klup Twente hielp ze de coronatijd door met tal van buitenactiviteiten, wandel- fiets- en belmaatjes en noodopvang. In de zomer is de apotheose van al die activiteiten: een splinternieuwe, culinaire rondrit door Twente. Start, finish en toetje in Almelo. Natuurlijk nog wel een beetje coronaproof in de buitenlucht. Vorige week was de première.

De deelnemers werden onder meer met open armen ontvangen in de tuin van Jo en Annemarie Schippers die hun gasten (vier groepen van zo’n 6 deelnemers met vrijwillig chauffeur) ontvingen met iets dat ze nog nooit eerder hadden geproefd: een avocadosoepje. ‘Lekker!!!!’, complimenteerde Maria kok Annemarie. De rit bracht de deelnemers ook naar adressen in Vriezenveen voor Tucjes gezond, naar Almelo voor het lekkere toetje en Tubbergen waar iedereen twee heerlijke mini-quiches kreeg.. Onderweg was er nog een stop in de natuur om wat heerlijke brownies op te peuzelen. Maar er ging toch niets boven de tuin van varkensboer Meijer in Hoge Hexel. Daar aten de deelnemers pannenkoek met spek. Dat was super, maar het allermooiste was toch wel kleine biggetjes aaien of zelfs in de armen krijgen. Daarna was de glimlach niet meer van de gezichten te krijgen. Ook niet bij Roger, die het aanvankelijk heel erg eng vond en al helemaal niet bij de Kluptoer-bedenker en chauffeur van dienst Jolanda Overdorp. ‘Hier worden we wel heel gelukkig van’, zei ze met een stralende lach toen ze het erf van de varkensboer afreed voor een volgende stop.

De culinaire rondrit door Twente is voor alle mensen met een beperking uit de gemeente Almelo. Wil jij ook een keertje mee? Geef je dan snel op! Er staan nog twee edities gepland in juli. Informatie en opgave: jolanda@deklup.nl of 06 14 46 52 88.