Onder de noemer ‘Heimweetjes’ zoekt de 50-jarige Klup oude foto’s, krantenartikelen en verhalen

Stichting de Klup Twente, die met en dankzij haar ruim 500 vrijwilligers Twente breed zorgt voor activering, integratie, participatie en empowerment van mensen met een beperking, bestaat 50 jaar. Daarnaast is het Meester Siebelinkhuis in Almelo al 45 jaar de uitvalsbasis van De Klup en is het kwartaalmagazine Schik bezig aan haar tiende jaargang.

Hoewel de meeste geplande feestelijkheden ter ere van het Gouden Jubileum vanwege de Coronacrisis worden doorgeschoven naar 2021, gaan de voorbereidingen voor het maken van een nostalgische toonstelling met de titel ‘Heimweetjes van de Klup Twente’ vanzelfsprekend wel door. Ook komt er in 2020 zoals gepland gewoon elk kwartaal een JubileumSchik uit. Voor zowel de expositie als de Schik is De Klup op zoek naar foto’s, krantenartikelen en verhalen om 50 jaar Kluphistorie in beeld te brengen. Ook hopen we op informatie over en foto’s van Meester Siebelink, de grondlegger van de stichting. Misschien zijn er nog mensen die hem gekend hebben?

De Klup is werkzaam in en voor de gemeenten Almelo, Tubbergen, Wierden, Twenterand, Hellendoorn, Borne, Rijssen-Holten en Hof van Twente.
Heeft u foto’s of krantenartikelen, weet u leuke verhalen en wilt u daarover geïnterviewd worden of heeft u andere informatie over 50 jaar Klupactiviteiten, -deelnemers en -vrijwilligers stuur dan een mailtje naar  U mag ook scans, kopieën of originele foto’s en/of artikelen sturen naar Het Meester Siebelinkhuis (t.a.v. Hanny ter Doest ) Berlagelaan 2 7607 ST Almelo. Zie ook de Facebookpagina van Stichting de Klup Twente en www.deklup.nl of per mail naar: hanny@tekstbureauterdoest.nl

Foto: Meester Siebelink, de grondlegger van De Klup.