Thuiskunstwedstrijd van De Klup Twente

Erik maakt winnend boeketje bloemen

Erik ter Keurs (bijna 40 jaar) uit Ypelo maakte van simpele materialen als een rietje, een wattenstaafje, een wattenschijfje en wat papier een prachtig tasje vol bloemen. Hij won er een eerste prijs mee van €150,00 in de huiskunstwedstrijd van stichting de Klup Twente. Erik kreeg de cheque persoonlijk uitgereikt bij zijn ouders thuis, waar hij in verband met de Coronacrisis weer even is ingetrokken.

Stichting de Klup Twente schreef vlak na het uitbreken van de Coronacrisis samen met het Kansfonds een grote thuiskunstwedstrijd uit voor mensen met een beperking. Met de wedstrijd wil De Klup Twente haar doelgroep stimuleren om thuis leuke dingen te blijven doen, zodat ze zich minder eenzaam en verdrietig voelen. Meedoen loont ook, want om de veertien dagen kiest een jury uit alle inzendingen drie prijswinnaars. Zij krijgen mooie geldprijzen van €150,00, €100,00 en €50,00 euro.

Erik woont al een tijdlang zelfstandig in de Reggeboog in Enter en werkt bij Het Punt en de Stadsboerderij in Rijssen. Bovendien komt hij al jaren bij de Creaklup – een activiteit van De Klup Twente – in Enter. Zijn dagactiviteitencentrum moest de deuren sluiten na het uitbreken van de Corona pandemie. Om te voorkomen dat Eddy wekenlang op zijn kamer moest blijven zitten, trok hij weer in bij zijn ouders op het prachtige platteland. Hij zorgt ervoor dat hij lekker fit blijft door dagelijks mee te doen aan een half uurtje fitness op de televisie, door te wandelen en te fietsen. Hij heeft zich geen moment verveeld, al helemaal niet omdat hij ook graag knutselt en mooie dingen maakt.

Moeder Hendrina, die veel knutselt, deed Erik voor hoe hij met een paar simpele materialen een bosje bloemen kon maken. Hij deed haar feilloos na en maakte een prachtig boeket in een soort patatpuntzakje. Toen hij klaar was, gaf Erik de bloemetjes aan zijn begeleiders in de Reggeboog, maar diende het ook in bij de Thuiskunstwedstrijd. Daar vielen de bloemen prompt in de prijzen.
De onverwachte €150,00 maakte Erik heel erg blij. Hij wist niet gelijk wat hij met de winst zou gaan doen, maar heeft hobby’s genoeg. Erik verzamelt bijvoorbeeld de muziek van Frans Bauer (hij was vlak voor de crisis op 6 maart nog bij een concert van zijn grote idool), hij winkelt graag in Wierden en Rijssen, houdt erg van mooie kleding en zwemt graag. Bovendien wordt hij dit jaar veertig jaar, en voor een echt feestje om die mijlpaal te vieren moet hij ook nog sparen.

De thuiskunstwedstrijd van De Klup Twente duurt nog de hele maand mei. Erik  mag weer meedoen, maar alle andere mensen met een beperking (ook niet-leden van de Klup Twente) kunnen meedoen. Maak een mooi kunstwerk, maak een foto van jezelf aan het werk en van het kunstwerk als het klaar is en mail of app ze naar margreet@deklup.nl of 06 48 16 14 57