Opbrengst voor bouw @facehoes

De verbouwing van de hal in het Meester Siebelinkhuis tot een hypermodern @facehoes, is een grote wens van stichting de Klup Twente. Maar nu Goede doelen (fondsen) op de rem trappen en een groot benefiet niet door kon gaan, moet er flink geld voor worden verdiend. Om te beginnen met de verkoop van chocolade. De deur langs met bestelformuliertjes kan niet in coronatijd, maar de nieuwe webwinkel van De Klup Twente biedt uitkomst!
@Facehoes is de nieuwste innovatie van De Klup Twente, na het razend succesvolle gamecentrum FUN-IE-FIT. Met (opnieuw) architect Martin Huiskes van LKSVDD-architecten werden plannen uitgewerkt om de sterk verouderde, centrale hal in het Meester Siebelinkhuis te transformeren in een moderne ruimte. Eentje die met een simpele klik op de computer aangepast kan worden aan alle verschillende activiteiten die er gehouden worden. Van een gezellige kroeg, tot yogaruimte, van buitenverblijf tot internetzaal.
Vooral dat laatste is een heel belangrijke functie van @facehoes. Want dat moet vooral een omgeving worden waarin mensen met een beperking (en andere doelgroepen) geholpen worden om veilig te werken op het internet. Op die manier wil De Klup ook (digitale) uitsluiting voorkomen.
De bouwplannen kosten uiteraard geld, maar De Klup Twente had tot maart vorig jaar een prachtig vooruitzicht: schoonmaakorganisatie Asito en Heracles Almelo zouden in juni 2020 een groot benefiet houden. De opbrengst daarvan was bestemd voor @facehoes. Alleen viel dat benefiet in duigen door de coronacrisis en zijn ook de mogelijkheden voor financiële steun door Goede Doelen intussen lastig voor De Klup Twente.
Bij de vrijwilligersorganisatie wordt nooit lang getreurd, maar onmiddellijk gekeken naar andere mogelijkheden. Dat levert nu een nieuwe internetwinkel op: de winkel op de website van De Klup Twente. In de webwinkel wordt deze maand een uitgebreide collectie paaschocolade verkocht. Van grappige paaseendjes, paaseieren en chocoladeboeketten tot repen en harten. Daarnaast verkoopt De Klup in de winkel ook de eigen uitwasbare mondkapjes en kunnen mensen doneren. Eén opsteker is er overigens wel voor De Klup: De opbrengst van de chocolade verkoop wordt door het Fonds Het Gehandicapte Kind verhoogd met 25%.
De webwinkel van De Klup is te vinden op de homepage van www.deklup.nl/winkel of scan de QR code.