Eerste ETC Fortnite evenement voor jongeren in FUN-IE-FIT

Almelo krijgt voor het eerst een Fortnite-LAN party voor jonge gamers vanaf 12 jaar. Het evenement wordt gehouden in het gamecentrum FUN-IE-FIT. De première is op vrijdag 6 januari. De eerste editie duurt twee uur, van 14.00 – 16.00 uur en is mogelijk gemaakt door Enrichment Technology Company (ETC) uit Almelo.

De Klup Twente beschikt al enige jaren over een hypermodern gamecentrum dat wordt ingezet voor verschillende doelgroepen als mensen met een beperking en senioren. In de vakanties is het FUN-IE-FIT ook toegankelijk voor kinderen van de basisscholen uit Almelo en omgeving als de ETC gamedagen worden gehouden.

De Fortnite-LAN party is een nieuw evenement voor jongeren van het voortgezet onderwijs. Zij kunnen in het gamecentrum op spelcomputers, gamevelden, gamezaal en loungeruimte meedoen met een Fortnite challenge en proberen elkaar zo snel mogelijk te elimineren. Voorwaarde voor deelname is dat ze wel weten hoe de game werkt. Er kunnen per evenement maximaal 16 gamers meedoen.

De game Fortnite behoort tot de meeste gespeelde games ter wereld. Het is een eliminatie game, waarbij het de bedoeling is dat deelnemers elkaar uitschakelen. De game wordt doorgaans ‘gewoon’ thuis vanachter de computer gespeeld, maar tijdens een LAN party ontmoeten gamers elkaar ook fysiek, waardoor het vooral ook een gezellig evenement met gelijkgestemden gaat worden.

Deelnamekosten voor de Fortnite-LAN party voor jongeren vanaf 12 jaar zijn €1,00 – inclusief drinken of fruit. Dat laatste past goed in het beleid van positieve gezondheid dat De Klup Twente voert. In verband met de verwachte grote belangstelling, moeten deelnemers zich van tevoren even aanmelden. Dat kan via de mail: raoul@deklup.nl of op de app 06 82067052. De Fortnite-LAN party is op vrijdag 6 januari van 14.00 – 16.00 uur in het FUN-IE-FIT, Berlagelaan 2 in Almelo.