Bloemenhulde voor jaren lang hulp bij de Bubbelklup

Chantal Huiskes, Martijn Lingeman en Angela Busscher op Vollenbroek duiken iedere maandagavond zwembad de Vlaskoel in. Al respectievelijk 15, 20 en 15 jaar achtereen. Niet om zelf baantjes te trekken, maar om ervoor te zorgen dat een grote groep mensen met een beperking niet koppie onder gaan, maar lekker kunnen zwemmen. Maandagavond werden ze in café MarCant voor zoveel jaren trouwe dienst verrast door De Klup Twente.

De Bubbelklup Tubbergen – een van de meer dan 50 activiteiten van stichting de Klup Twente – is een vaste waarde op de maandagavond in zwembad de Vlaskoel. Marja en Frans Lansink zorgen er met een fikse groep vrijwilligers voor dat het zwemmen voor de deelnemers vrolijk en vlekkeloos verloopt.

De vrijwilligers zijn de Bubbelklup allemaal opmerkelijk trouw. Lustrums van 5 en 10 jaar zijn de gewoonste zaak van de wereld, de meeste vrijwilligers blijven heel veel langer. Angela Busscher op Vollenbroek begon 20 jaar geleden al bij de Bubbelklup en Chantal Huiskes en Martijn Lingeman volgden haar vijf jaar later. De vrijwilligers zelf beschouwen het doorgaans als vanzelfsprekend dat ze de Bubbelklup blijven helpen, stichting de Klup Twente blijft de inzet bijzonder vinden en staat graag bij bijzondere mijlpalen als 15 jaar en 20 jaar stil.

Maandagavond 12 december troffen de vrijwilligers van de Bubbelklup na afloop van het zwemmen elkaar in café MarCant voor een gezellige afsluiting van het jaar 2022. Die gelegenheid greep vrijwilligerscoördinator Jolanda Overdorp van De Klup aan om de ‘feestvarkens’ in het zonnetje te zetten met een fraaie bos bloemen en een cadeaubon. Fotograaf Herman Wanschers legde het vast.