Beste mensen,

De lock-down duurt voort, de maatregelen worden steeds strenger en een vooruitzicht dat we weer open kunnen is er nu ook nog niet. Om ons heen hoor en zie je van alles gebeuren, maar ook heel dicht bij komen er ons steeds meer trieste verhalen ter ore. Deelnemers, maar ook vrijwilligers die eenzaam zijn, de grip op de situatie aan het kwijt raken zijn, de structuur van de dag missen.

Een aantal van hen hebben we in beeld, maar we realiseren ons dat er nog zoveel meer mensen zijn waarvan we dat niet weten of niet verwachten.  Iemand die eenzaam is meldt zich doorgaans niet snel. Vandaar mijn mail aan jullie met een vraag om hulp.

Weet je van iemand, (dat kan zowel een deelnemer als ook mede vrijwilliger van De Klup zijn) die erg eenzaam is of moeite heeft zich staande te houden in deze zeer lastige tijd? Wil je dit dan melden? We kunnen dan per persoon gaan kijken of we een activiteit op maat kunnen bieden in de vorm van bellen, wandelen, fietsen, een kop koffie drinken of een activiteit op maat in het Meester Siebelinkhuis.

Ook als je hierbij wilt helpen als maatje hoor ik dat graag. Er zijn inmiddels al verschillende maatjes gekoppeld en dat wordt enorm gewaardeerd door degenen. Ook het eventueel bezorgen van kleine presentjes kan heel waardevol zijn. Een aantal mensen heeft aangegeven wel koekjes te willen bakken die dan bezorgt kunnen worden bij de mensen voor wie het nu erg zwaar is.

Mochten jullie leuke tips hebben houden we ons natuurlijk ook erg aanbevolen. En ook eigen initiatieven worden zeer gewaardeerd.

We moeten volhouden! Hopelijk gaat dat met elkaar lukken!

Reacties mogen naar mij gemaild of geappt worden.

Voor iedereen; blijf gezond meld je als je hulp wilt bieden of zelf hulp nodig hebt !

Met vriendelijke groet,

Jolanda Overdorp

Coördinator Activiteiten, Vrijwilligers en Studenten

(t) 0546-536822

(m) 06-14465288

(e) jolanda@deklup.nl

(w) www.deklup.nl