De Klup Twente brengt lieve groeten en lekkers

Ze missen elkaar, de deelnemers en vrijwilligers van De Klup Twente. Toch houden ze zich aan de corona-maatregelen en blijven zoveel mogelijk thuis. Maar nu heeft De Klup Twente iets bedacht, waarmee ze elkaar een hart onder de riem kunnen steken; de ‘Ik heb een boodschap voor jou tour’. De bus ging donderdag voor het eerst rijden. Van Gerda in Almelo naar haar maatje Patrick in Wierden.

De coronapandemie duurt al ruim tien maanden en alle restricties vallen deelnemers, maar ook vrijwilligers van De Klup Twente steeds zwaarder. Bijna alle activiteiten liggen stil, maar De Klup doet z’n uiterste best om alle mensen met een beperking toch activiteiten te bieden die goed zijn voor lichaam en geest.

De Klup introduceerde in 2020 al een hele reeks speciale corona-activiteiten, variërend van kunstwedstrijden tot en met sportieve wandelingen. Daar is nu alweer een nieuwe, bijzondere activiteit bij: de ‘Ik heb een boodschap voor jou tour’, een Klupvariant van de I you need is love bus. Vrijwilligers/medewerkers van De Klup Twente komen dan met een bus bij een deelnemer of vrijwilliger en stellen hem of haar in de gelegenheid een leuke videoboodschap in te spreken. Voor een deelnemer of vrijwilliger die ze node missen of die ze een hart onder de riem willen steken. Vervolgens rijdt de bus met die boodschap direct door naar de ontvanger. Daar worden de beelden op een groot tv-scherm in de bus vertoond. De boodschap gaat vergezeld van allemaal kleine presentjes om het extra feestelijk te maken.
‘We merken echt dat mensen elkaar missen, last hebben van eenzaamheid en dat het steeds moeilijker wordt. Dat geldt voor onze deelnemers, maar er zijn ook vrijwilligers die gebukt gaan onder alle maatregelen. Iedereen wil niets liever dan weer bij elkaar komen, thuis en bij De Klup’, aldus coördinator Jolanda Overdorp. ‘De ‘Ik heb een boodschap voor jou tour’, zorgt ervoor dat mensen in ieder geval van elkaar horen en elkaar weer een beetje blij kunnen maken.’

Toen De Klup al haar vrijwilligers en deelnemers over de ‘Ik heb een boodschap voor jou tour’ mailde, kwamen de eerste aanmeldingen al per kerende post. Zoals Gerda Veneman die haar maatje Patrick Kwakman uit Wierden wilde verrassen omdat hij een heel moeilijke tijd doormaakt. ‘Ik vind het bij All you need is love ook zo leuk’, vertelde ze vlak voor de opnames. Gerda had zich ook grondig voorbereid en had een heel persoonlijk relaas voor Patrick, die dit jaar de viering van zijn 50e verjaardag bij Heracles moest afzeggen, die niet samen met Gerda leuke uitstapjes kon maken en die ook nog een familielid verloor. ‘Maar Patrick, je bent een kanjer. Dikke knuffel en houd vol’, sprak Gerda Patrick vanaf het beeldscherm toe.
Patrick zelf was verbaasd, de leiding van de Grote Maatweg had niets verteld over de verrassing. Hij luisterde ademloos toe, met in zijn handen de bloemen, ballonnen en lekkernij. ‘Nou, nou’, zeiden z’n begeleiders, ‘die Gerda is wel gek met jou!’.
Er zijn maar weinig voorwaarden om net als Gerda en Patrick mee te doen aan de ‘Ik heb een boodschap voor jou tour’ van De Klup Twente. Mensen moeten deelnemer en of vrijwilliger zijn bij De Klup Twente en ‘zender’ en ‘ontvanger’ mogen niet meer dan zo’n 15 kilometer van elkaar vandaan wonen. Jolanda Overdorp: ‘Anders redden we het niet binnen de tijd die we nodig hebben’. Er zijn geen kosten verbonden aan de ‘Ik heb een boodschap voor jou tour’.

Deelnemers en vrijwilligers van De Klup Twente die een leuke boodschap willen laten opnemen en bezorgen bij een deelnemer, kunnen zich melden bij Jolanda@deklup.nl of 06 14 46 52 88. Eerste aanmeldtermijn sluit 9 februari.