AH Wierden sponsort eet game en match

Klanten Albert Heijn helpen in november Game, eet & match

Statiegeld voor kerstdiner ouderen
Het is een heel sympathieke inzamelactie: Albert Heijn in Wierden biedt klanten de kans om lege flessen in te leveren voor een goed doel. Annemarie Schipper uit Wierden vroeg de bedrijfsleiding of de opbrengst van de maand november naar Game, eet & match van De Klup Twente mag. Tot haar grote plezier werd haar verzoek ingewilligd. Dat betekent dat Annemarie en collega vrijwilligers extra budget krijgen voor een heerlijk kerstdiner voor ouderen uit Wierden.

Een keer in de maand gaat een flinke groep senioren uit de gemeente Wierden naar Game, eet & match in het Almelose FUN-IE-FIT. Na ontvangst met koffie en lekkers begint het gamen: ze gooien zich met ziel en zaligheid in de strijd op het virtuele tenniscourt, zoeven de besneeuwde bergen af, proberen 1000 lekken te dichten, bowlen dat het een lieve lust is en nog veel meer. Ze bewegen – soms meer dan ze zelf door hebben – lachen en kletsen honderduit.

Na het gamen krijgen de Wierdense gasten van het FUN-IE-FIT altijd een ‘lunch’ voorgeschoteld. Wat heet lunch: een complete, warme driegangenmaaltijd. Met verrassende gerechten die mensen thuis niet bereiden. Die diners worden bereid door een groep vrijwillige koks, onder wie Annemarie Schipper uit Wierden, die met een zéér bescheiden budget van ongeveer 60 euro rond moeten komen. De kookploeg verricht kleine culinaire wondertjes voor dat geld, maar voor de feestmaand december hoopt ze een mooi kerstdiner op tafel te kunnen toveren.

Dus vroeg Annemarie Schipper de bedrijfsleiding van Albert Heijn of de opbrengst van geschonken lege flessen in de maand november naar Game, eet & match mocht. Die toezegging heeft ze inmiddels. In de winkel verschijnt in november in de winkel op de plek waar lege flessen ingeleverd kunnen worden een mooie poster – met foto’s over Game, eet & match, zodat mensen kunnen zien en lezen waarvoor ze hun statiegeld afstaan. En Annemarie en haar collega’s die duimen  voor een mooie opbrengst.