Erik Scherder

Webinar “vrijwilligerswerk maakt je gezonder”

In het kader van ons 50-jarig jubileumjaar zou Professor dr. Erik Scherder op (zie foto)  1 april j.l. een inspirerende lezing geven over het thema “vrijwilligerswerk maakt je gezonder”. Helaas heeft dit geen doorgang kunnen vinden in verband met de Coronacrisis.

Nu heeft dr. Scherder ons het fantastische aanbod gedaan een webinar te organiseren voor alle vrijwilligers en medewerkers van De Klup Twente en mantelzorg Almelo.

Het thema is  ‘Hoe blijf je als mantelzorger en vrijwilligers zo lang mogelijk fit in coronatijd’

Het webinar vindt  plaats op woensdag 3 juni om 19.00 uur.

Onderstaande knelpunten zijn bij Erik bekend!
•           Vrijwilligerswerk doen is op veel manieren actief zijn en maakt je dus gezonder! Maar wat nu als deze vorm van vrijetijdsbesteding niet meer kan.
•           Mantelzorgers hebben nauwelijks vrijetijd en ervaren ook nog eens extra druk in deze coronatijd doordat de zorg nu extra op hun schouders komt, omdat soms andere ondersteuning wegvalt, zoals dagopvang, thuishulp, dagbestedingen en individuele begeleiding.

Werkwijze Webinar:

•           Op dinsdag 2 juni ontvangen jullie van mij een livestream link per mail en zal deze ook op onze website ne de Facebookpagina van de Klup komen te staan.
•           Een kwartier voor aanvang zet Erik Scherder het YouTube kanaal open en kunnen belangstellenden er in komen. Communicatie met Erik kan tijdens de Webinar plaats vinden via een livechat. Vooraf opgeven als deelnemer is niet nodig en er is ook geen beperking in het aantal wat mee kan doen.

Kortom, een inspirerende webinar, dus kijk mee en zegt het voort!