Game- sport- en gezondheidscentrum FUN-IE-FIT van De Klup Twente doet in de week van 27 januari mee aan de landelijke e-health week. Op 30 januari opent ze van 9.00 – 12.00 uur de deuren voor een inloop voor 60-, 70-, en 80-plussers, zorgverleners, wijkcoaches en ouderenwerkers om mee te kijken of mee te doen met gamenastiek, (een combinatie van gamen en gymnastiek voor alle senioren) dat door De Klup Twente werd ontwikkeld.

Met digitale ondersteuning in de zorg (e-health) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Zoals online recepten vernieuwen, sporten met games of een trainings-app. Toch weten veel Nederlanders nog niet voldoende wat e-health voor hen kan betekenen. Daarom organiseren ECP | Platform voor de Informatiesamenleving en een aantal partners de e-healthweek in januari allerlei activiteiten waar alle mensen die interesse hebben, kennis kunnen maken met de digitale ondersteuning in de zorg.

De Klup Twente is één van de partijen die meedoet aan de e-healthweek. Ze opent de deuren van het game- sport- en gezondheidscentrum FUN-IE-FIT als senioren er aan het gamen zijn. Gamen is een gebleken effectieve en tegelijkertijd heel leuke manier van bewegen voor senioren, die lichaam en geest stimuleert. Alle senioren kunnen op hun eigen niveau meedoen. Mensen die topfit zijn, maar zeker ook mensen die met stok of rollator lopen. Zelfs mensen in een rolstoel kunnen meedoen. Deelnemers krijgen een coach die de computergames bedient en uitlegt, waardoor ze kunnen skien, raften, iceskaten, doodlejumpen en nog veel meer. Gasten worden in de e-healthweek ook verrast met koffie, thee en een verrassende lekkernij.

Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen op donderdag 30 januari tussen 9.00 en 12.00 uur binnenlopen in het FUN-IE-FIT aan de Berlagelaan 2 in Almelo. Aanmelden mag, hoeft niet. hannyterdoest@hotmail.com