Samen gamen, samen spelen, het succesvolle project voor kinderen met autisme

Er komt een vervolg op Samen gamen, samen spelen, het succesvolle project voor kinderen met autisme en hun zusje of broertje van stichting de Klup Twente en SIZ Twente. Het vervolg heet ‘Samen blijven gamen en spelen’ en is een soort maandelijkse ‘terugkom’ bijeenkomst voor oud-deelnemertjes èn nieuwe kinderen. Tijdens Samen blijven gamen en spelen wordt alles wat geleerd is, tijdens het gamen spelenderwijs opgefrist.

Samen gamen, samen spelen was een cursus van vijf bijeenkomsten waarin kinderen met autisme en een broertje of zusje stapsgewijs leerden hoe ze met elkaar kunnen spelen, zonder dat het resulteert in knallende ruzies. Er waren in 2017 en 2018 in totaal zes cursussen voor kinderen uit Almelo en omliggende gemeenten.

Bij de evaluaties van de cursus werd door vaders en moeders aangegeven dat vijf bijeenkomsten wel weinig was. Daarom komt er nu een vervolg: Samen blijven gamen en spelen.

  • Samen blijven gamen en spelen is voor alle kinderen met autisme in heel Twente in de leeftijd van 7 tot 14 jaar en een broer of zus. Ook voor kinderen die niet meededen aan de cursus Samen gamen, samen spelen
  • Het project start in januari 2019
  • Locatie: gamecentrum FUN-IE-FIT Berlagelaan 2 Almelo.
  • In 2019 op;  29 november en 20 december.
  • in 20120: 17 januari, 14 februari en 13 maart 2020
  • De kosten zijn €5,00 per keer per koppel van broer/zus .

Wil je met je broer of zus meedoen aan Samen blijven gamen en spelen? Geef je dan op, of laat je opgeven. Dat kan bij ellen@deklup.nl. Je mag haar ook bellen voor informatie of opgave: 06 12 96 03 89 (ma, di, do)

* Let op: per bijeenkomst is er plek voor 5 broer/zus koppels, indien er meer aanmeldingen zijn, dan selecteren wij wie wanneer mag komen. Aanmelden kan per bijeenkomst.