Muzikaal eerbetoon voor Klupbusbaas Gerrit

‘Klupbusbaas’ Gerrit Tijink had helemaal niets in de gaten. Niet toen de fotograaf rondliep met het toestel in de aanslag. Niet toen Willem Gunneman met gitaar het Siebelinkhuis inliep. Ook niet toen hem een kopje koffie werd aangeboden, terwijl hij moest rijden. Pas op het moment dat Jolanda Overdorp met een pakket lekkers en een cadeaubon naast hem stond en Willem Gunneman een lied aanhief, viel het kwartje: Gerrit werd geëerd voor het feit dat hij al 15 jaar onafgebroken vrijwillig steunpilaar is voor De Klup Twente.
De Klup Twente koestert al haar bijna 500 vrijwilligers die zich inzetten voor mensen met een beperking. Als waardering is er daarom ieder jaar een vrijwilligersfeest, maar ook houdt De Klup nauwgezet bij wie er een lustrum of jubileum viert als vrijwilliger. De feestvarkens krijgen dan op het slotfeest in de zomer bloemen, lekkers en een cadeaubon. Alleen zaten zowel een vrijwilligersfeest als slotfeest er in 2020 niet in en daarom zoekt Jolanda Overdorp de jubilarissen allemaal op.

Vorige week werd in Tubbergen Paul van Wegen in zijn eigen achtertuin verrast, deze week was het dus de beurt aan Gerrit Tijink die grote verdiensten heeft voor De Klup Twente. Hij is de drijvende kracht achter het Klupbusvervoer (de laatste jaren met Guus en George), kruipt veelvuldig nog zelf achter het stuur, is onvermoeibaar ambassadeur voor De Klup en ging jarenlang mee op vakanties en weekendjes weg. Nog altijd gaat Gerrit op zoek naar mooie reisbestemmingen voor de deelnemers van De Klup Twente.

Jubilaris Gerrit roerde donderdagmiddag 11 maart een beetje suiker door zijn kopje koffie toen Willem Gunneman al zingend, binnenkwam en recht op hem afliep. Het lied was speciaal voor Gerrit geschreven en ging over de grote betrokkenheid van hem bij De Klup Twente, alles waar hij zich voor inzet en een akkefietje in een grijs verleden, toen hij net chauffeur was en met een bus een blauwe pilaar ‘kuste’. Gerrit kan daar inmiddels wel om lachen, en liet zich het eerbetoon met een brede grijs welgevallen. Alvorens hij weer achter het stuur van de bus kroop om naar Zenderen, Hengelo en Almelo te rijden voor de ‘Ik heb een boodschap voor jou tour’ voor deelnemers van De Klup Twente.