Dien (Dinie Disselhorst) en Tien (Tineke Schuurman) vormen een gevierd komisch duo dat al sinds jaar en dag optredens verzorgd voor De Klup Twente. De twee komen nu op een heel andere manier in actie. Ze bestrijden het isolement van mensen met een beperking en Klupvrijwilligers met een lekkere maaltijd en een babbeltje aan de deur.

De strenge maatregelen om de coronapandemie te beteugelen beginnen hun tol te eisen onder mensen met een beperking. Bij De Klup Twente maken ze zich zorgen over een toenemend aantal deelnemers, alsook vrijwilligers die hun werk node missen. Er wordt bij De Klup Twente van alles geprobeerd om de eenzaamheid en het verdriet dat daarmee gepaard gaat te bestrijden. Met wandel-, fiets-, en belmaatjes, met de ‘ik heb een boodschap voor jou tour’, met kunstwedstrijden en meer.

Het duo Dien en Tien voegt aan de lange lijst ‘corona-activiteiten’ de maaltijd-met-een-praatje aan toe. Zij bereiden in de keuken van De Klup een gezonde maaltijd tjokvol groenten, die nog dezelfde middag aan huis wordt bezorgd door chauffeurs Guus en Gerrit. Zij maken dan ook – op veilige afstand buiten – een babbeltje met de mensen die de maaltijd hebben besteld en laat ook even een lijstje achter van contactmogelijkheden voor de ontvanger.

Tineke Schuurman die onder meer kookcafés leidt voor De Klup Twente, bedacht de maaltijd-met-een-praatje na een gesprek met Jolanda Overdorp. Die sprak haar bezorgdheid uit over een flink aantal deelnemers èn vrijwilligers. ‘Het idee voor de maaltijd en even een praatje maken, kwam zo in me op en we hebben het gelijk geregeld. We kregen toch al de vraag waarom Dien en Tien niets meer deden…Nou, dit kunnen Dien en Tien mooi doen. Met zo’n maaltijd kunnen we mensen even ontmoeten en ook laten weten dat we aan ze denken en ook graag iets voor ze willen doen.’

Voor de eerste keer maaltijd-met-een-praatje maakten Dien en Tien nasi met saté en satésaus en een toetje. De volgende keer staat boerenkool met worst op het menu, in maart bereiden ze pasta met bolognesesaus. ‘We maken eenpansgerechten die mensen makkelijk kunnen opwarmen in de magnetron of in een pan.’ Als verrassing bakte de Klupbakker heerlijke Herrenhüttertjes voor na de maaltijd bij de koffie.