Lionsclub Wierden komt met cheque en bekijkt BeleefTV

Een grote delegatie van de Lionsclub Wierden was samen met veel deelnemers en vrijwilligers getuige van de onthulling van de allernieuwste aanwinst van De Klup Twente: de BeleefTV. De ‘mega-ipad op wielen’ is onmiddellijk in gebruik genomen en een grote hit bij heel veel deelnemers. Zij toveren er muziek uit of spelen er leuke games op. ‘Wij hebben onze mensen nog nooit zo actief en zo blij gezien als bij de beleefTV’, vertelde vrijwilliger Gabi Scheller die iedere donderdagmiddag een groep bejaarden met verstandelijke beperking begeleidt.

De BeleefTV stond al een tijdje op de verlanglijst van De Klup Twente, maar het geld voor de aanschaf ontbrak. Tot de Lionsclub Wierden De Klup Twente verraste met de mededeling dat ze heel veel liters snert zouden gaan verkopen aan bedrijven en aan particulieren op de St. Maartensmarkt en de jaarlijkse Kerstmarkt en dat de opbrengst naar De Klup zou gaan. Dinsdag 30 januari werd de cheque door de Lionsclub overhandigd aan oud-wethouder de Putter van Wierden, die inmiddels is toegetreden tot de raad van toezicht van De Klup Twente.

Vooruitlopend op de cheque mocht De Klup Twente de BeleefTV al aanschaffen, zodat de gulle gevers ook konden zien waarvoor hun gift is gebruikt. Het apparaat stond bij de aankomst van de Lions nog onder een glimmend paars doek midden in de grote hal. Het laken werd er al heel snel afgetrokken. Deelnemers Maria en Claudia lieten de geïnteresseerde Lions gelijk zien wat de BeleefTV aan leuke games herbergt. Aansluitend kregen de Lions een rondleiding door het Meester Siebelinkhuis. Ze keken om de deur bij verschillende activiteiten, er was onder meer een demonstratie darten door Dirk-Jan in het FUN-IE-FIT en er werd een rap ten gehore gebracht door de Klupbandleden.

De Lionsclub Wierden stelde de ontvangst zeer op prijs en was meer dan tevreden over de besteding van hun schenking. Kans bestaat ook dat de serviceclub zich ook in de toekomst nog een keer gaat inzetten voor De Klup Twente.