Family-workout om weer in beweging te komen

De Klup Twente en Mantelzorg Almelo bieden al hun deelnemers, cliënten en vrijwilligers in de vakantiemaanden juli en augustus een noviteit: een family-workout op afstand. Iedere woensdagavond in juli verschijnt om 19.30 uur een nieuwe aflevering op de Facebook en YouTube kanalen van De Klup Twente.

De family workout wordt gegeven door Jinte Anema die tijdens haar studie in Zuid-Korea bootcamplessen gaf. Ze gaat een afwisselend beweegprogramma maken, dat voor iedereen geschikt is. Voor jong en oud, voor mensen met en zonder een beperking. Ook kunnen mensen zittend op een stoel meedoen aan de oefeningen.

De family workout bestaat uit een warming up van 10 minuutjes, een workout van 20 minuutjes en een cooling down van 5 minuten. Mensen kunnen thuis meedoen in de woonkamer of bijvoorbeeld in de eigen tuin. De workouts worden op de woensdagavond om 19.30 online gezet, maar kunnen daarna op ieder moment bekeken worden. Op facebook kunnen liefhebbers live meedoen met Jinte.

De Klup Twente en Mantelzorg Almelo bieden de family workout aan omdat heel veel van hun deelnemers, cliënten en vrijwilligers maandenlang (te) weinig beweging hebben gehad. Naar het zich laat aanzien, schort het voor veel mensen ook aan beweging in de vakantieperiode die eraan zit te komen. ‘

We hopen dat we hier een klein beetje mee helpen, aldus Ellen Perik van De Klup Twente.
Woensdagavond 1 juli is de pilot aflevering van de Klup family workout. Daarna volgen nieuwe op iedere woensdagavond. De serie wordt op de woensdagavonden in augustus herhaald. Ze zijn te vinden op: www.facebook.com/dekluptwente en www.youtube.com/dekluptwente.