Zwemmen Wierden Maandag (1)
Zwemmen Wierden Maandag (1)
Zwemmen Wierden Maandag (1)

WIERDEN – De zwemvrijwilligers die elke maandagavond van 18.30 tot 19.45 uur actief zijn bij het Klupzwemmen voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening in zwembad de Kolk in Wierden, kunnen er goed een paar collega’s bij gebruiken. Stichting de Klup Twente hoopt hiervoor, gezien de huidige samenstelling van het vrijwilligersteam, vooral op wat meer mannen. Maar ook dames zijn natuurlijk van harte welkom.

Men is op zoek naar mensen die er niet tegenop zien om de deelnemers te helpen met omkleden en het leuk vinden om samen met hen te zwemmen. Ook is er assistentie nodig bij het in en uit het water halen van de ‘luie trap’, een hulpmiddel om het gemakkelijker te maken in en uit het water te gaan.
De deelnemers kunnen gedurende de avond baantjes zwemmen maar indien gewenst ook een deel van de tijd meedoen aan gymnastiek of aqua-joggen dat verzorgd wordt door een medewerker van het zwembad.

Wat geboden wordt is een gezellig en sportief Klup-uurtje waarbij na afloop iedereen, en dat geldt voor  zowel deelnemers als vrijwilligers, tevreden naar huis gaat. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van nieuwe vrijwilligers, kan het zijn dat zij één op één gaan begeleiden, maar ook het bijstaan van meerdere deelnemers is mogelijk. Zorgervaring is mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk. Men dient regelmatig beschikbaar te zijn op de maandagavond van 18.15 tot 20.00 uur. Er mag vanzelfsprekend een keertje vrijblijvend een kijkje genomen of mee gezwommen worden in De Kolk (Dikkensweg 3, 7641 CC Wierden).

Het recreatief Klupzwemmen maakt onderdeel uit van de ruim vijftig vrije tijdsactiviteiten, die De Klup Twente samen met haar meer dan 400 vrijwilligers vanuit het Meester Siebelinkhuis in Almelo, organiseert in negen Twentse gemeenten. Voordat een nieuwe vrijwilliger daadwerkelijk aan de slag gaat, krijgt hij of zij eerst een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met vrijwilligerscoördinator Jolanda Overdorp in het Meester Siebelinkhuis (Berlagelaan 2, 7606 ST Almelo).
Informatie, een afspraak om een keertje vrijblijvend een kijkje te gaan nemen of aanmelden: Jolanda@deklup.nl of 06-14 46 52 88. Zie ook: de facebookpagina van Stichting De Klup Twente en www.deklup.nl