brusseproject

Leren spelen zonder ruzie te maken

De wil om leuk met elkaar te spelen met het autistische broertje of zusje is er eigenlijk altijd wel. Toch eindigen goede voornemens maar al te vaak in onenigheid en strijd. Daarom biedt De Klup Twente een bijzondere activiteit aan voor kinderen met autisme en een broertje of zusje: Samen blijven gamen en spelen. Tijdens de bijeenkomsten mogen deelnemers hartstikke leuke games doen en ze leren en passant hoe ze kunnen spelen zònder dat het ontaardt in ruzie. Informatie en opgave: Danielle@deklup.nl

Samen blijven gamen en spelen is een reeks maandelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur in het game- sport- en gezondheidscentrum FUN-IE-FIT van De Klup Twente in Almelo. In die tijd gamen de broertjes en zusjes onder toeziend oog van geoefende vrijwilligers en met steun van een professional. Zij zetten tijdens het gamen de beproefde brainblocks methode in, waarmee kinderen onder meer leren hoe het brein van zowel de een als de ander werkt, wat de verschillen zijn en hoe ruzie voorkomen kan worden.

In het eerste blok van drie kwartier mogen kinderen allerlei exergames doen (games waarbij ze bewegen, zodat er ook nog aan de lichamelijke gezondheid van de deelnemers wordt gewerkt). Het gaat om games als speedskaten, raften, atletiek, boksen en nog veel meer. In het tweede blok van drie kwartier worden de razend populaire games als Minecraft en Fifa ingezet.

Samen blijven gamen en spelen is voor kinderen van de basisschool (regulier en speciaal basisonderwijs). De bijeenkomsten zijn 1 keer in de maand op de vrijdagmiddag. De eerste keer is op vrijdag 27 september, aansluitend aan schooltijd van 15.30 – 17.00 uur.

Voor opgave en informatie: Danielle@deklup.nl of telefoon 06 34 87 34 28  (di, wo en do morgen)