Groots onthaal in Fusion Plaza voor mantelzorgers uit Almelo

Het mocht èn het kon. Daarom werd in Almelo de Dag van de Mantelzorg dit jaar dan toch gevierd. En groots ook. Ruim vierhonderd mantelzorgers en hun gasten kregen in het restaurant Fusion Plaza een fantastisch diner aangeboden door Fusion Plaza eigenaar Zhou. De geweldige geste werd zéér gewaardeerd. Ook door wethouder Eugene van Mierlo, die in zijn toespraak nog maar weer eens zei dat mantelzorgers onmisbaar zijn in de zorgketen en heel veel waardering verdienen.

Nadat in 2020 de viering van de Dag van de Mantelzorg vanwege de coronapandemie moest worden afgeblazen, was het opnieuw heel spannend of het dit jaar wel kon doorgaan. Eigenaar Zhou van Fusion Plaza bood maanden geleden Mantelzorg Almelo (onderdeel van stichting de Klup Twente)  al aan om voor al haar mantelzorgers een groots diner te bereiden, maar vlak voor het zover was werden nieuwe maatregelen aangekondigd. Op woensdag 10 november echter, bleek het diner met zoveel gasten – met controles – toegestaan.

Fusion Plaza biedt plek aan 800 personen, maar het restaurant zette alles en iedereen in voor het Mantelzorg feest. Alle buffetten en alle zalen waren open, alle wok- en bak loketten in vol bedrijf. Daardoor kon het hele gezelschap goed gespreid zitten, eten halen en afstand bewaren. Eigenaar Zhou bewees Mantelzorg Almelo daarmee een geweldige dienst. En niet voor de eerste keer: vorig jaar schonk hij Mantelzorg Almelo de opbrengst van zijn bezorgservice in coronatijd. ‘Ik wil ook iets terugdoen voor de samenleving hier’, aldus Zhou.
Voor alle genodigden zich te goed konden doen aan alles wat Fusion Plaza te bieden heeft,  werden de mantelzorgers kort maar hartelijke toegesproken door wethouder Eugene van Mierlo. Hij was blij dat de viering van de Dag van de Mantelzorg toch door kon gaan. ‘Want mantelzorg is allerminst vanzelfsprekend en verdient waardering’, aldus de wethouder, ‘uw zorg is onmisbaar, want de professionele zorg kan het niet alleen.’ De wethouder drukte de mantelzorgers op het hart om Mantelzorg Almelo te laten weten wat hij/zij zelf nodig hebben om de zorg vol te kunnen houden. ‘Soms is het zo moeilijk. Komt u er niet meer uit, geef dat dan bij Mantelzorg Almelo aan. Ik weet uit eigen ervaring dat het ook al erg kan helpen om de zorgen te delen. Mantelzorg Almelo is er voor u.’

Na de toespraak konden alle gasten hun bordjes zo vaak en zo veel vullen als ze maar wilden. Dat liet niemand zich twee keer zeggen. Er was onvoorstelbaar veel keuze. Vlees, vis, vega, wokken, bakken, frituur, sushi, patatjes, ijs en de wereld aan verrukkelijke toetjes. Niemand greep mis en de sfeer was fantastisch. Bij vertrek werden alle mantelzorgers ook nog eens verrast met een goodybag vol leuke hebbedingetjes en het allereerste Mantelzorg Magazine dat onlangs werd uitgebracht.