Tweede ronde gaat van start, meer prijzen volgen

De allereerste hoofdprijs van de online Thuiskunstwedstrijd van stichting de Klup Twente is gewonnen door Nicole Maseland uit Almelo met haar prachtige schilderij ‘beestjes’. Nicole kreeg een cheque ter waarde van €150,00. De tweede prijs ging naar Diane Paalman voor haar familie Pluis en de derde prijs naar Marleen Bos die een prachtig werk maakte van gemengde technieken.

De Thuiskunstwedstrijd is voor alle mensen met een beperking die thuis zitten door de Coronacrisis. Ze mogen maken wat ze willen: schilderijen, tekeningen, brei- of haakwerkjes, beeldjes of nog iets anders. Als ze het maar zelf maken. Iedere twee weken worden drie winnaars blij gemaakt met een mooie geldprijs van €150,00, €100,00 of €50,00. Het geld is beschikbaar gesteld door De Klup Twente en het landelijke Kansfonds.

Al snel nadat de Thuiskunstwedstrijd van start ging, kwamen de eerste inzendingen binnen. Daaronder schilderijen en tekeningen, maar ook een rap, een gedicht, handwerken en schilderijen van diamontpainting. De eerste uitslag van de Thuiskunstwedstrijd werd dinsdag 7 april bekend gemaakt. Nicole werd verrast door een van de juryleden die de cheque kwam brengen naar haar huis aan de Karel Doormanstraat. De andere prijswinnaars werden blij gemaakt met een telefoontje van juryleden. Het geld gaat naar hun bankrekening.

Nicole wist weliswaar niet dat ze had gewonnen, maar toen haar dinsdagmorgen werd gevraagd of ze wist wie de eerste prijs zou krijgen, zei ze wel gelijk: ‘Ik!!!’. Ze had nog niet nagedacht over een mooie bestemming voor al het geld dat ze krijgt, maar Nicole is gek op nieuwe kleren, schoenen en slippers. Als ze weer naar de winkel mag, gaat ze nieuwe spulletjes kopen van het prijzengeld.

Omdat mensen in verband met de Coronacrisis niet te dicht bij elkaar mogen komen, kreeg Nicole de prijs op het terras van het appartementencomplex waar ze woont. Gelukkig mochten haar huisgenoten daar wel bij zijn. Armand vond het geweldig, sloeg een arm om Nicole heen en zei dat hij heel trots was op de winnares. Huisgenoot Tineke beloonde haar ook al met een applaus. ’s Avonds zou Nicole skypen met haar vader, om te vertellen dat ze rijk was geworden.

De Thuiskunstwedstrijd van De Klup Twente is nog niet afgelopen. Alle mensen met een beperking mogen meedoen en thuis een kunstwerk maken. Deelnemers moeten een foto maken met hun telefoon als ze aan het werk zijn met hun kunstwerk en een foto maken van het kunstwerk als het af is. Beide foto’s moeten dan gemaild worden naar Margreet@deklup.nl of geappt naar Margreet Strijker 06  48.16.15.57. De eerstvolgende prijsuitreiking is dinsdag 21 april. Inleveren voor de tweede ronde kan nog tot en met zondag 19 april.