Dankzij het Handicap.nl naar Wildland

De Klup Twente kan veel doen dankzij de steun van fondsen. Neem Handicap.nl. Dat stelde al voor de coronacrisis een mooi bedrag van bijna 1500 euro beschikbaar voor de (toen) nieuwe Hap & spelklup. Daar zijn mooie dingen mee gedaan. Voor, tijdens en sinds de herstart na de zomervakantie. Onder andere een geweldig dagje uit naar Wildlands in Emmen.
De Hap & spelklup is een activiteit van De Klup Twente voor mensen met een beperking die zelfstandig wonen. Er wordt in het FUN-IE-FIT van De Klup Twente heerlijk – en natuurlijk gezond – voor hen gekookt op de maandag. Na de gezamenlijke maaltijd is er een verrassingsprogramma. Met spelletjes, creatieve activiteiten, verwenavonden en nog veel meer leuks.

Door de gift van Handicap.nl waren onder meer al een fantastisch kerstdiner mogelijk, werd er een bingo georganiseerd en konden er mooi knutselmateriaal en spelletjes worden aangeschaft.

Maar toen brak begin 2020 de coronapandemie uit. Het geplande uitje naar Wildlands werd afgezegd, alle activiteiten werden stilgelegd…maar de vrijwilligers waren creatief. Die gingen met presentjes en het tijdschrift Schik op huisbezoek en onderhielden met de deelnemers telefonisch contact. Maar niets weegt natuurlijk op tegen gezellig met elkaar naar de Hap & spelklup, dus was er grote blijdschap dat na de zomervakantie de bijeenkomsten weer van start konden èn dat het uitje eindelijk kon plaatsvinden. Dat uitstapje voerde de deelnemers naar Wildlands in Emmen en ’t Maatveld in Almelo.

Lees meer over het uitstapje in de Schik die in december uit gaan komen.
Interesse in de Hap & spelklup? Meld je aan bij Margreet@deklup.nl