Een uitzwaai moment in delen voor Gerda

Consulent Gerda Wessels van Mantelzorg Almelo ging dinsdag 19 januari met pensioen. Een zeer gegund afscheidsfeestje zat er door de lockdown niet in, maar collega’s bereidden haar wel een heel origineel ‘uitzwaaimoment’ in delen. Eerst was er een bloemenhulde met cadeaus ‘coronaproof’ onder Gerda’s eigen carport en aansluitend een digitaal eerbetoon met collega’s. Ze waardeerde het zeer.

Twintig jaar lang ontfermde Gerda zich met passie, energie, open blik en grote inzet over mantelzorgers die thuis te maken hadden met een partner, kind, familielid of vriend met psychische problemen. Ze zorgde voor ondersteuning, had altijd een luisterend oor en bood cursussen aan waar haar cliënten veel aan hadden.

Al in de aanloop naar haar laatste werkdag werd Gerda bedolven onder hartverwarmende mailtjes van cliënten, vrijwilligers en relaties. Ze had ze graag de handen nog even geschud, maar de coronapandemie maakte dat volstrekt onmogelijk. Collega’s van Gerda verzonnen een alternatief afscheidsfeest voor haar: een bloemenhulde, een boek vol herinneringen en goede wensen en cadeautjes. Allemaal coronaproof in de buitenlucht, op veilige afstand van elkaar. Aansluitend troffen de consulenten van Mantelzorg Almelo en directeur Anema van De Klup Twente (waar Mantelzorg nu onder valt)elkaar in een Teams-afscheid-vergadering.
Gerda zelf had haar collega’s daags voor haar vertrek al verrast met een heel leuke attentie: iedereen kreeg een handgeschreven kaart bij een doosje chocolade (‘Geen knuffels dan maar truffels’).
Een uitgebreid afscheidsinterview verschijnt in de LenteSchik. Die verschijnt op 21 maart, de eerste dag van de lente.