Fief worden en fief blijven: gamend fitter worden en blijven

Fief worden en fief blijven

Gamend fitter worden en blijven.Wildwatervaren op je tachtigste, Het is niet iets waar je aan denkt als je de 80 allang bent gepasseerd: in een opblaasboot over een wild stromende rivier. Maar Yke (83) en Hendrik Oosterkamp (85) deden dat donderdagmorgen 11 februari wel en niet onverdienstelijk ook. ‘We vonden het hartstikke leuk’, zeiden ze na afloop.

Het raften op de woeste wateren was maar één van de sportgames die de deelnemers van Fief worden en fief blijven, een nieuw beweegprogramma voor 60-plussers, kregen aangeboden in het gamecentrum FUN-IE-FIT van De Klup Twente. Fief worden en fief blijven begon na een korte check door fysiotherapeut Yvon Versteeg van Fysioplus met een hippe dans als warming up. Daarna ging het gezelschap uiteen voor vier verschillende games: rustig bowlen, geconcentreerd lekken dichten, snel skiën en heerlijk raften.Fief worden en fief blijven is speciaal ontwikkeld voor 60 plussers die op een leuke, nieuwe manier vitaal willen worden en of blijven. Het fonds NutsOhra draagt bij in de kosten van het project, zodat de deelnametarieven het eerste half jaar extra laag kunnen blijven. Het echtpaar Oosterkamp onderneemt ondanks de hoge leeftijd nog veel samen en was wel in voor en noviteit.

Ze waren na de eerste sessie aangenaam verrast. Het bowlen ging geweldig, het raften liet ze schateren en het lekken dichten was een uitdaging.
Ook Annet Wijnen en Bep Verhoef hadden geen spijt van hun aanmelding. De dames ‘slenderen’ samen en gaven zich – onafhankelijk van elkaar – op voor het fitnessen met games. Annet leek haar wandelstok bijna te vergeten en Bep kon direct al een heel pittig gametempo aan. ‘Ik heb gewonnen!’, lacht Bep nadat ze een besneeuwde piste was af geraasd. Beide vrouwen hadden na afloop het gevoel dat ze zich flink moesten inspannen, zonder dat het teveel werd. Riek Versteeg was met haar 81 jaren de meest ervaren gamer van het hele gezelschap dat 11 februari begon aan Fief worden en fief blijven. Ze was dan ook lid geweest van het testpanel, dat een groot aantal games heeft uitgeprobeerd om te bepalen welke geschikt zijn voor de doelgroep 60 plus en welke niet. Als een routinier legde ze de skipiste in razend tempo af en gooide ze strikes bij het bowlen.

Ze vond het testen zo leuk, dat ze zich direct aanmeldde voor Fief worden en fief blijven.Fief worden en fief blijven is op de donderdagmorgen in het gamecentrum FUN-IE-FIT, in het Meester Siebelinkhuis aan de Berlagelaan 2 in Almelo. Er is nog plek voor meer mensen. Bij grote belangstelling komen er groepen op andere tijdstippen en dagen.
Informatie en opgave: hannyterdoest@hotmail.com of 06 15 16 45 76