Leuk maandelijks uitje met diner voor een prikkie

Het is het grootste succes van het gamecentrum FUN-IE-FIT van De Klup Twente: Game, Eet & Match. Een activiteit voor senioren die houden van ontmoeting, een leuk spel, een beetje beweging èn van lekker eten. Nu alle coronabeperkingen vervallen, is er plek voor meer senioren die er af en toe op uit willen (en ook nog eens voor een prikkie).

Iedere aflevering van Game, Eet & Match (kortweg GEM) begint met een ontvangst met koffie en lekkers, daarna kunnen liefhebbers meedoen aan beweegspellen (games) die voor iedereen geschikt zijn. Het gamen wordt weer gevolgd door een heerlijk drie gangen diner. Het eten wordt ter plekke vers bereid door een ervaren groep vrijwilligers. De gemeente Almelo subsidieert deze activiteit voor een belangrijk deel, daarom zijn de kosten slechts €5,00.

De activiteit GEM vindt plaats op een heel bijzondere locatie: het game- sport- en gezondheidscentrum FUN-IE-FIT in het Meester Siebelinkhuis aan de Berlagelaan 2 in Almelo. In de vrolijke, veilige omgeving worden computerspellen ingezet die iedereen in zijn of haar tempo mee kan doen. Populair zijn bij senioren het bowlen, doodlejump, het skiën en tennissen, maar er zijn nog veel meer games die worden aangeboden. Ze zijn verrassend en leuk – er wordt altijd veel gelachen. Iedereen kan meedoen, ook mensen in rolstoelen of die met rollator of een stok lopen. Bovendien wordt iedereen bij het gamen geholpen door aardige gamecoaches die precies weten wat er moet gebeuren en goed kunnen uitleggen.

Bij Game, Eet & Match draait het vooral ook om ontmoeting. GEM wil mensen in contact brengen met aardige leeftijdgenoten uit de eigen omgeving. Door subsidies van fondsen en gemeenten konden mensen uit Wierden, Hof van Twente, Twenterand en Tubbergen eerder al meedoen aan GEM, maar nu komt er – met dank aan de gemeente Almelo – meer plek voor senioren uit de hele gemeente Almelo.

In 2019 werd Game, Eet & Match op een landelijke conferentie uitgeroepen tot het beste seniorenproject van het land. Op dit moment doen al zo’n 40 70-, 80- en 90-plussers 1 keer in de maand mee aan Game, Eet & Match. GEM is er op donderdag van 12.00 – 14.00 uur. De kosten zijn 5 euro all-in (koffie, lekkers, gamen en 3 gangen diner).

Wilt u informatie of wilt u een keertje meedoen aan Game, Eet & Match om te zien of het iets voor u is? U bent van harte welkom.

Informatie en aanmelding Hanny ter Doest 06 15 16 45 76 of Danielle ten Brink 06 348 73 428. Indien gewenst kan Mantelzorg Almelo tegen een bescheiden tarief begeleid vervoer verzorgen.