Vrijwilligers gezocht voor 3 of 6 dagen

De Klup Twente heeft hulp nodig. Ze heeft in de laatste twee weken van de schoolvakantie té weinig vrijwilligers voor haar vakantiedagopvang eind augustus. Ze zoekt met spoed mensen die 3 of 6 dagen kunnen en willen helpen.

Vakantiedagopvang is een belangrijke ondersteuningsdienst van De Klup Twente voor kinderen uit het speciaal onderwijs en hun ouders. De kinderen hebben vaak moeite met de zomervakantie. Die duurt voor hen te lang, ze missen de structuur die school biedt en ze vinden vaak geen aansluiting bij kinderen in de buurt. Ook voor ouders is zo’n lange vakantie vaak heel vermoeiend.

De Klup Twente biedt daarom kinderen uit het speciaal onderwijs in de laatste twee weken van de schoolvakantie een heel leuk programma op de maandag, dinsdag en woensdag. Daarmee komen de kinderen ook weer een beetje in het ritme van school. Dit jaar is er een hartstikke leuk programma met onder meer een paardenworkshop op het platteland, een Vermeer workshop, een bioscoopmiddag en verrassingsuitjes. Maar dat alles kan niet zonder vrijwilligers die een oogje in het zeil houden en kinderen, waar nodig, een beetje helpen.

De aanmeldingen voor de vakantiedagopvang stromen al binnen, maar het aantal benodigde vrijwilligers is lang nog niet op peil. ‘Zolang dat zo is, kunnen we niet meer kinderen plaatsen’, aldus Jolanda Overdorp.
De vakantiedagopvang is op 21, 22 en 23 en 28, 29 en 30 augustus.

Wilt u 3 of 6 dagen helpen? Informatie en aanmelding jolanda@deklup.nl of 06 144 652 88.