MVO award voor aannemer Gerard Kobes

Voorzitter Theo Schouten van stichting de Klup Twente heeft de week de Klupengel uitgereikt aan aannemer Gerard Kobes uit Bornerbroek/Almelo. De Klupengel is de MVO award voor bedrijven, instellingen of personen die zich op een heel bijzondere manier inzetten voor de vrijwilligersorganisatie.
Aannemersbedrijf Kobes & zn raakte meer dan tien jaar geleden betrokken bij De Klup Twente toen daar plannen werden gemaakt voor het gamecentrum FUN-IE-FIT. Kobes stak veel tijd en energie in de planontwikkeling (er bestond indertijd nergens een gamecentrum om de kunst bij af te kijken) en nam vervolgens ook de verbouwing van de oude gymzaal voor zijn rekening. Het FUN-IE-FIT draait sinds de opening als een tierelier en geldt nog altijd als een voorbeeld.
De banden tussen Kobes en De Klup werden nooit verbroken. De aannemer schiet regelmatig te hulp voor een spoedreparatie in of aan het sterk gedateerde Siebelinkhuis en doet dat ook wel voor eigen rekening. Hij maakt intussen met FUN-IE-FIT architect Martin Huiskes (LKSVDD) ook weer deel uit van het team dat een nieuwe, grootse verbouwing in het Siebelinkhuis (transformatie van de grote zaal in een @facehoes) voorbereidt. Daarin is de expertise van Kobes wederom onmisbaar.
Gerard Kobes was de tiende ontvanger van de Klupengel. De eerste die de onderscheiding ontving van entertainer/presentator Willem Gunneman. Na hem volgden onder meer Sander Herman van Herman Media, Richard Steunenberg (reclamebureau RCTM), ondernemersechtpaar Wieger en Marlien de Vries, Sander Haas (namens Asito), Dick de Rijter (Dimotech)en vorig jaar nog directeur Michel Verweg van Obimex. De onderscheiding zelf is een kunstwerk gemaakt door Mariska Eggengoor, toen zij werkzaam was bij artotheek Artdesch.