Veiling bij Split Level voor De Klup

Bijna de hele winkel is al leeg. Er resten Wieger en Marlien de Vries na 50 jaar hard werken nog luttele dagen, alvorens ze hun modezaak Split Leven men-women en woning verlaten. Maar het echtpaar komt toch nog met een laatste initiatief. Niet voor zichzelf, maar om een goed doel te steunen: ze veilen op vrijdag 16 september vanaf 16.30 uur kunst en andere spullen uit de winkel. De opbrengst is voor stichting de Klup Twente.
Vijftig jaar lang was ‘modekoning’ Wieger de Vries actief in Almelo. Hij begon een halve eeuw geleden met de toen ultra hippe boetiek Blue Eye, opende in ’79 Double Face en verhuisde aan het begin van de eeuw naar de Grotestraat Zuid om er samen met zijn vrouw Split Level te openen.
Aan dat tijdperk komt een einde: de winkel gaat na een periode van uitverkopen en uitzwaaifeestjes definitief dicht, Wieger gaat met pensioen. Maar sluiting gaat niet gebeuren zonder dat De Vries en zijn vrouw zich nòg een keer inspannen voor een goed doel. Nu de vakantieperiode erop zit, gaat er van alles en nog wat ‘onder de hamer’. Van prachtige etalagepoppen, etalagemateriaal, een massagestoel en een serie reproducties van schilderijen. Op die serie schilderijen baseerde het modemerk ‘l Aventure des Toiles ieder jaar haar collectie – die dan weer bij Split Level in de rekken hing.
De opbrengst van deze speciale actie gaat naar stichting de Klup Twente voor het uitgeven van het gratis magazine Schik voor mensen met een beperking. Meer dan 12,5 jaar geleden was De Vries de allereerste adverteerder voor het blad en hij heeft iedere uitgave sindsdien mede mogelijk gemaakt. Met z’n allerlaatste ‘kunstje’ wil Wieger toch nog een bijdrage leveren aan het magazine, dat te kampen heeft met veel prijsstijgingen door de hoge papierprijzen.
Het is niet de eerste keer dat De Vries/Split Level zich inzet voor het goede doel. Split Level (en eerder Blue Eye en Double Face) steunden talloze goede doelen, waaronder Het Naturhus, De Klup Twente, talloze sportclubs en grote evenementen zoals het Milleniumgala. Wieger en Marlien waren bovendien actief in de winkeliersvereniging van de Kop van Zuid en ijverden voor een bioscoop in hun straat.
De feestelijke verkoop/veiling bij Split Level is op vrijdagmiddag 16 september. Inloop vanaf 16.00 uur. Start verkoop 16.30 uur. Iedereen is welkom.