De Klup Twente, DTZC en Aveleijn starten:

Sportcarrousel voor jongvolwassenen

Niet voor iedereen is het makkelijk om een leuke sport te vinden of een goede vereniging. Dat gaat zeker op voor mensen met een beperking, van wie de meesten weinig of niets aan beweging doen. Zorginstellingen De Twentsche Zorgcentra, Aveleijn en De Klup Twente willen daar verandering in brengen en komen met een ‘beweeginitiatief’ onder de noemer Sportcarrousel: een klein half jaar kunnen jong volwassenen daarvoor terecht in sporthal de Schelf.

De Sportcarrousel begint op 6 september met een aantrekkelijke sportinstuif, waar Almelose sportvereniging die opstaan voor mensen met een beperking, hun eigen sport aanbieden. Daarvoor benaderen de drie instellingen onder meer zaalvoetbalclubs, badminton-, rugby- en boksverenigingen, dansscholen en de hockey- en basketbalverenigingen. Zij moeten ervoor zorgen dat de deelnemers al hun sporten (eventjes) kunnen uitproberen.

In de maanden daarna komen de trainers van de verenigingen achter elkaar twee vrijdagavonden een leuke Sportcarrousel avond verzorgen. Dan kunnen de mensen die meedoen echt goed ervaren hoe de sport is en of ze het leuk vinden. Mochten deelnemers heel enthousiast worden, dan gaat coach aangepast sporten Evert Draaijer van De Klup Twente met hen op zoek naar een passende sportvereniging en – indien nodig – ook naar een beweegmaatje dat meegaat.

De Sportcarrousel gaat van start op vrijdag 6 september en loopt door tot en met donderdag 20 december. Het sporten duurt van 18.00 tot 19.30 uur. Als de Sportcarrousel een succes wordt, is het de bedoeling om de termijn te verlengen. Opgave: evert@deklup.nl
De Klup Twente, De Twentsche Zorgcentra en Aveleijn roepen alle sportverenigingen op om mee te doen. Voor meer informatie kunnen zij terecht bij Evert Draaijer, telefoon 06 13.86.90.29