Speciale editie ASS avond voor ouders van autistische kinderen

Speciale editie ASS avond voor ouders van autistische kinderen

Michiel Geurtse is ambtenaar, auteur van twee boeken, toneelschrijver en -speler en columnist. In de laatste capaciteit is hij woensdag 24 april te gast bij een speciale gespreksavond voor ouders van kinderen met autisme van Mantelzorg Almelo. Want Geurtse is voor alles vader van een zoon met autisme en schrijft daarover met grote regelmaat in onder meer het tijdschrift Schik. Ouders kunnen gratis de avond bijwonen.

Mantelzorg Almelo houdt maandelijks een gespreksavond voor ouders van kinderen met autisme, waar ervaringen gedeeld worden en mensen met hun vragen terecht kunnen en waar vooral gedacht wordt in mogelijkheden. Daarbij worden beproefde werkmethodes van Geefmede5 en Brainblocks benut. Tijdens bijzondere edities is er een gastspreker.

Voor 24 april is Michiel Geurtse ‘gestrikt’. Geurtse schrijft al jaren over zijn belevenissen met zijn inmiddels 14-jarige zoon die een zware vorm van autisme heeft en een beperking. In zijn columns voor Schik en de landelijke mantelzorgorganisatie MantelzorgNL focust Geurtse op de positieve ervaringen die hij heeft en vertelt met humor over alles wat hem en zijn zoon overkomt, en over de kleine stapjes voorwaarts van zijn zoon. Op de 24e april vertelt Geurtse uiteraard over alles wat hij als vader van een autistische zoon meemaakt, waar hij tegenaan loopt, hoe hij dingen oppakt en problemen oplost. Hij gaat ook in gesprek met andere ouders.

De ASS bijeenkomst van Mantelzorg Almelo wordt gehouden in het Medisch Centrum de Kolk aan de Bornerbroeksestraat 38. Entree en parkeren aan de achterzijde van het gebouw. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Deelname is gratis. De leiding is in handen van Gerda Wessels. Voor meer informatie kunt u ook bij haar terecht: g.wessels@mantelzorgalmelo.nl of 0546 53 68 30