Onverwacht eerbetoon: Klupengel voor Obimex

Obimex is een marktbepalende groothandel voor plafonds, systeemwanden en andere innovatieve producten op het bedrijventerrein Twentepoort. Dat is wat de buitenwereld ziet. Minder (of niet) bekend is dat Obimex verbonden is aan tal van goede doelen, onder wie stichting de Klup Twente. Die kwam 24 november met een eerbetoon aan de directie: Michel Verweg werd verrast met en benoemd tot Klupengel.
Stichting de Klup Twente is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met een beperking en of een psychische kwetsbaarheid. Ze ondersteunt sinds een aantal jaren ook mantelzorgers in Almelo. De Klup krijgt subsidie, maar is niettemin voor een belangrijk deel afhankelijk van de hulp en steun van fondsen, bedrijven en particulieren. Zeker als het gaat om vernieuwende initiatieven.

Toen De Klup plannen had voor het transformeren van haar afgekeurde gymzaal tot gamecentrum FUN-IE-FIT, had ze daarvoor ook geen geld, maar moest ze de benodigde tonnen zelf bij elkaar zien te schrapen. Het lukte. Met hartverwarmende steun van fondsen en bedrijven zoals Obimex. Dat zorgde er – met hulp van goede zakenrelaties – voor dat er in het gamecentrum een puik plafond werd aangebracht.
De banden tussen Obimex en De Klup werden nooit verbroken. De onderneming is een trouw afnemer van chocolade waarmee De Klup geld verdient. Inmiddels is het ook weer betrokken bij de verbouwing van de oude hal en aangrenzende ruimtes in het Meester Siebelinkhuis tot een eigentijdse, aanpasbare ontmoetingsruimte die de naam @facehoes gaat krijgen. Daarvoor zint Obimex op het toepassen van nieuwe materialen – die van gebruikte spullen zijn gemaakt.

Directeur Michel Verweg en ook zijn personeel halen veel voldoening uit hun inzet voor goede doelen, maar slaan zich er niet graag voor op de borst. ‘Ik blijf graag op de achtergrond’, erkende Verweg. Een onderscheiding voor de inspanningen voor De Klup was ook het laatste waar Verweg op had gerekend, maar hij was er wel zichtbaar blij mee. De plaquette krijgt ook een mooi plekje in zijn bedrijf, vermoedelijk in de recreatieruimte waar alle personeelsleden gebruik van maken. Behalve de Klupengel kreeg Verweg een grote doos met prachtige bonbons om uit te delen onder zijn personeelsleden.
De Klupengel is een onderscheiding die De Klup Twente ieder jaar één keer toekent aan een onderneming, organisatie of instelling die heel veel voor haar doet. Michel Verweg is de tiende ontvanger van De Klupengel. De Klupengel is gemaakt door Mariska Eggengoor en ingekleurd door verschillende art brut kunstenaars die werkzaam zijn bij artotheek Artdesch van De Twentesche Zorgcentra. Eerder kregen Herman Media, architect Martin Huiskes, reclamebureau RCTM, Asito en Dimotech de Klupengel.