Nienke zoekt twaalf kunstenaars

Kunst maken is voor iedereen weggelegd. Ongeacht of je een beperking hebt of niet. Dat is de overtuiging van Nienke Dijkman. Ze is zelf heel getalenteerd en schopte het op televisie tot de finale van de Nieuwe Vermeer. Nienke komt nu met steun van de gemeente Almelo en De Klup Twente met een heel bijzonder kunstproject waarvoor ze 12 creatieve mensen (met beperking) zoekt om samen een heel bijzonder kunstwerk te maken. De titel van de kunstzinnige onderneming: Een beperking beperkt je niet. Het project begint 11 mei. Wie doet mee??

De gemeente Almelo heeft in de afgelopen maanden de kunstscene een flinke boost gegeven door tal van kleinschalige kunstinitiatieven te subsidiëren. Ook het projectplan van Nienke Dijkman, Een beperking beperkt je niet, ‘viel in de prijzen’.

Nienke gaat samen met maximaal 12 creatieve mensen een plan maken voor één groot, gezamenlijk kunstwerk. Het gaat niet alleen om het bedenken van dat plan, maar ook om het ontwerpen van het kunstwerk en het maken van het kunstwerk. Als het beeld, of schilderij, of object klaar is, moet het ergens in Almelo worden tentoongesteld.

‘Dit project moet aantonen dat iedereen met een beperking wel iets kan’, aldus Nienke Dijkman, die ruime ervaring heeft opgedaan met het werken met de doelgroep tijdens haar stage bij De Klup Twente. ‘Mijn ervaring is dat mensen met een beperking juist heel erg creatief kunnen zijn. Door het kunstwerk dan ook de exposeren willen we ook andere mensen daarvan bewust maken.’

Nienke Dijkman werkt zelf als kunstenaar in haar eigen woning, maar voor dit project is ze een samenwerkingsverband aangegaan met De Klup Twente. Het nieuw te vormen kunstenaarscollectief van Een beperking beperkt je niet, kan daarom ook iedere donderdag terecht in het Meester Siebelinkhuis. De eerste bijeenkomst daar wordt een soort brainstormsessie over alle mogelijkheden. Het project gaat in totaal 22 weken duren en wordt afgesloten met de feestelijke presentatie van het kunstwerk.

Wil je ook meedoen? Geef je op bij jolanda@deklup.nl of 0614465288

Deelname is gratis.