Flits demonstreert zijn vaardigheden aan geinteresseerde70-plussers

Sheltie Flits van Wim van de Groep is een geweldig maatje, maar nog heel veel meer. Want Flits is na een heel gedegen opleiding een psychosomatische hulphond en kan mensen met aandoeningen als PTSS, autisme en zelfs anorexia ècht helpen. Hoe dat zit, komt Wim van de Groep op vrijdag 14 april vertellen bij De Senioren. Uiteraard komt Flits mee om te demonstreren. Bent u 70-plus en geïnteresseerd? Kom ook.

De Senioren is een relatief nieuwe dagactiviteit van stichting de Klup Twente voor senioren met een brede belangstelling. Ze praten over actuele onderwerpen, lunchen (desgewenst) samen en af en toe komt er een spreker om hen bij te praten over de meest uiteenlopende zaken. Vrijdag 14 april komt Wim van de Groep vertellen over de evolutie ‘van wolf tot hulphond’ en hij neemt daarvoor zijn Flits mee.

Van de Groep is in het dagelijks leven als medewerker Bijzonder Beheer werkzaam Qredits Microfinanciering Nederland in Almelo. Naast zijn werk is van de Groep al tien jaar lang hondentrainer en sinds vijf jaar ook opleider van hulphonden. In die functie begeleidt hij via een hulphond mensen met psychische problemen. Zijn werkgever Qredits stelt Van de Groep op vrijdag 14 april in de gelegenheid om bij De Senioren van alles te vertellen over de ontwikkeling van de wolf tot hulphond, over die bijzondere hulphonden en mensen ook te laten voelen wat een hond ervaart tijdens de trainingen.

Flits heeft bij Wim van de Groep uiteraard een goede opvoeding genoten en traint nog heel erg veel. Daardoor kan Flits overweg met alle denkbare situaties. Hij kan ook overal mee naar toe, omdat hij zich voorbeeldig gedraagt en ook in groepen volstrekt betrouwbaar is. Samen met Van de Groep komt overigens een ook aantal Qredits collega’s mee naar De Senioren. Zij verzorgen deze vrijdag een extra lekkere lunch.

De Senioren komen iedere vrijdag bij elkaar in het Meester Siebelinkhuis aan de Berlagelaan 2 in Almelo. Inloop vanaf 9.30 uur. De lezing met demonstratie door Flits duurt tot ongeveer 12.00 uur. Er is ook genoeg tijd voor vragen. Aansluitend is er voor de liefhebbers een lunch. Deelname aan de lezing van Van de Groep en Flits is gratis, de lunch kost €3,00.

Meedoen? Meld u aan bij Danielle@deklup.nl of telefoon 06 34 87 34 28 (dinsdagmorgen, donderdag en vrijdag). Eenmalige deelname is geen probleem.