Splinternieuwe activiteit voor alle mensen met beperking

Géén disco voorlopig voor de deelnemers van De Klup Twente. De coronapandemie maakt een abrupt einde aan de populaire dansactiviteit. Maar De Klup zou De Klup niet zijn als er geen geweldig alternatief zou komen voor de liefhebbers. Dus kunnen discogangers met ingang van zaterdag 12 september naar een splinternieuwe activiteit: de KlupPub. Zonder dansen, maar met muziek en heel veel andere leuke onderdelen.

Decennialang ging 1 keer in de maand de discobal draaien en schalde er dansmuziek uit de boxen in het Meester Siebelinkhuis. Dansliefhebbers stonden op de vloer en snoepten in de pauze van een patatje of ander lekkers. Maar met z’n allen op de dansvloer zit er voorlopig niet in. In het Meester Siebelinkhuis worden de RIVM regels strikt nageleefd en dat betekent niet op een kluitje bij elkaar dansen en al helemaal niet lekker meezingen.

Omdat discotheken niet, maar cafés wel open mogen, bedachten vrijwilligers en begeleiders van De Klup Twente de KlupPub. De dansvloer wordt daarvoor getransformeerd in een bruin café, met tafels en stoelen op gepaste afstand en allerlei verschillende activiteiten. Zoals een pubkwis, hints, bingo, darten, sjoelen en andere leuke pubactiviteiten.
Voor de KlupPub gelden nieuwe regels. De activiteit is voor alle mensen met een beperking uit Almelo en verre omstreken. Voor leden, maar ook voor niet-leden van De Klup Twente. Iedereen die wil komen, moet zich van tevoren aanmelden. Op de avond zelf wordt ook een presentie/adressenlijst bijgehouden, zoals in het reguliere uitgaansleven. Aanmelden jolanda@deklup.nl of 06 144 65 288 (ook voor informatie).
De KlupPub begint zaterdag 12 september om 19.30 uur, de zaal is open om 19.00 uur. De Pub sluit de deuren om 22.00 uur.

De entree kost 3,00 euro, patat en snacks 1,50 euro.