Bowlen Rijssen NK Zutphen

Klupbowlers van ’t Witte Hoes Rijssen naar het NK G-bowlen!

Arie, Bram, Georgino, Jacco, Linda, Remko, Sandra en Wouter van het ‘Klupteam G-Bowlen van ’t Witte Hoes Rijssen’ speelden bijzonder goed tijdens de regionale voorronde van het NK G-Bowlen in Zutphen. Het resultaat is dat vijf of misschien zelfs zes bowlers door mogen naar de naar de landelijke finale die op 13 mei in Almere gehouden wordt.

Het G-bowlen in Rijssen is één van de ruim 50 vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een (verstandelijke) beperking, die De Klup Twente vanuit het Meester Siebelinkhuis in Almelo, organiseert in negen Twentse gemeenten. Daarbij staat naast activering, integratie, participatie en empowerment, ook het plezier hoog in het vaandel. Alle activiteiten worden begeleid door vrijwilligers. Ook bij de Rijssense G-Bowlers, die elke woensdagavond gebruik maken van de gastvrijheid en de prachtige professionele bowlingbanen van ’t Witte Hoes, is dat zo. Klupvrijwilligers Ina, Fennie, Jaap, Henk en Hermien weten er steeds weer een sportief feestje van te maken. Een deel van de groep doet regelmatig mee aan landelijke kampioenschappen, maar ook de mensen die gewoon op eigen tempo en niveau de ballen laten rollen voelen zich prima thuis bij hen.

Tijdens de wedstrijden in Zutphen werden drie rondes in acht klassen gespeeld. Per klasse gaan de beste twee spelers door. Na afloop van alle voorrondes in Nederland worden de overgebleven finaleplaatsen naar rato ingevuld. Arie, Georgino, Sandra en Wouter werden elk kampioen in hun klasse en mogen dus door naar de finale. Hetzelfde geldt voor Bram die tweede werd. Remko behaalde een hele goede derde plaats, wat zou kunnen betekenen dat ook hij mee mag naar Almere. Een bijzonder goed resultaat na een spannende, maar ook hele gezellige dag in Zutphen!

Op de foto: Bowlers Arie, Bram, Georgino, Jacco, Linda, Remko, Sandra en Wouter met Klupvrijwilligers Fennie en Henk.