Klup Minibieb

In coronatijd dook her en der in het land een nieuw fenomeen op: de Minibieb. Een kastje vol boeken, dvd’s en cd’s op de meest onverwachte plekken. Spulletjes om te lenen, te ruilen of gratis mee te nemen. Doel van de Minibiebjes is enkel en alleen de samenleving een beetje leuker te maken. In Almelo breidde De Klup Twente deze week het aantal minibiebjes uit met de Klup Minibieb. Vol spannende en romantische boeken, leuke cd’s en veel films. Voor wie maar wil.

Voor een minibieb gelden geen regels. Een grote ruimte met tien boekenkasten is net zo goed een Minibieb als een plankje in een kastje uit de kringloop in een tuin. In Almelo zijn inmiddels een paar Minibiebjes gesignaleerd; een aan de Haven Noord Zijde, een leuke letterflat aan de Havezathe, een kinderbiebje aan de Bornsestraat en een leuk leeskastje in een delicatessenwinkel aan Het Kolkje.

De Klup Twente scoorde in een kringloopwinkel een robuust kastje, gaf het een vrolijk, oranje Klupkleurtje en vrijwilligers en medewerkers vulden de Minibieb met een reeks thrillers, romans, chicklit boeken en muziek en films voor de liefhebbers. De kast staat vooralsnog even buiten onder de grote luifel van het Meester Siebelinkhuis, om het te beschermen tegen de weersinvloeden. Maar iedereen kan er bij van 8.00 – 21.00 uur.

De Klup Mini Bieb past overigens in een hele reeks nieuwe activiteiten die De Klup Twente in coronatijd aanbiedt. Omdat het Siebelinkhuis in de maand november dicht moet in verband met de pandemie, lanceerde De Klup Twente op haar website allemaal (Vanuit) huisactiviteiten, die haar deelnemers en vrijwilligers allemaal veilig kunnen doen. ‘Mensen mogen natuurlijk wandelen en fietsen…dan kunnen ze ook langs onze nieuwe Minibieb lopen of rijden en een lekker boek, fijne muziek of mooie film meenemen voor in huis’, aldus coördinator Jolanda Overdorp.