Met quizjes, feestjes, leuke activiteiten en challenges naar een goede leefstijl

Supermarkten met eindeloos veel schappen vol lekkers, steeds meer bezorgdiensten voor junkfood, patatkramen te over… biedt er maar eens weerstand aan! Niet te doen. Daarom worstelen heel veel mensen met overgewicht. Ook mensen met een beperking. De Klup Twente gaat ze helpen op een heel leuke, niet eerder vertoonde manier: met feestjes, leuke activiteiten, challenges en vooral dingen die allemaal wel mogen. De naam? Klup Gezond.

In maart gaat de nieuwe Klup Gezond van start. Er kunnen dit jaar 20 mensen aan meedoen, leden van De Klup Twente maar ook mensen die geen lid zijn van De Klup). Hen wacht een ontzettend leuk jaar met veel verrassingen. Klup Gezond begint met een feest met een hoop toeters en bellen op een heel leuke locatie. Want Klup Gezond komt bij elkaar in het fonkelnieuwe restaurant Brownies & Downies.

Alle deelnemers krijgen op die eerste avond (woensdag 1 maart) een eigen Klupboek, waarin van alles wordt bijgehouden over en voor De Klup Gezond. Ze doen mee aan een fotoshoot voor dat Klupboek en er gebeuren nog veel meer leuke dingen. De tweede avond is vrolijke quizavond, daarna is er een derde avond waarop leuke activiteiten – bijvoorbeeld bakken – worden gedaan en op de vierde avond gaat de Klup Gezond erop uit en doen de deelnemers mee aan een dropping vol supprises.

Dat alles is allemaal in maart. Voor de daaropvolgende maanden zijn er wekelijks van dat soort leuke bijeenkomsten voor de Klup Gezond. Er komen onder meer aardige deskundigen die vertellen over heerlijke dingen die gezond zijn en ze leggen ook uit wat dingen als suiker, zout en vetten in het lichaam doen. De deelnemers krijgen ook challenges voor thuis – en dat mogen ze dan allemaal bijhouden in het eigen Klupboek. Na de zomervakantie komt de Klup Gezond 1 keer in de maand bij elkaar voor leuke dingen, het opfrissen van alle kennis die is opgedaan en nieuwe challenges.

De Klup Twente heeft de Klup Gezond niet zomaar opgericht. Want ze kreeg de laatste tijd steeds meer telefoontjes van ouders en begeleiders die vroegen of De Klup Twente iets kan doen voor deelnemers die toch wel een tikkeltje te zwaar worden. Met de Klup Gezond wil De Klup Twente ervoor zorgen dat deelnemers na een jaar echt gezonder en misschien ook wel wat gelukkiger zijn.

Gemeente

De gemeente Almelo heeft Klup Gezond omarmt en maakt de uitvoering van het hele project financieel mogelijk. Daarnaast betaalt De Klup Twente zelf mee aan de Klup Gezond. Ze gebruikt daarvoor onder meer de inkomsten van De Klup van vijftig, de opbrengst van de Grote Clubactie en de gift van het bedrijf Falco. Door de financiële steun van de gemeente en de giften, blijven de kosten voor deelnemers beperkt tot maar €2,50 per keer.

Worstel jij ook een beetje met je gewicht en wil jij ook meedoen? Bel of mail met Jolanda@deklup.nl of 06 1446 5288. Ook mensen die géén lid zijn van De Klup Twente zijn van harte welkom. De kosten zijn maar 2,50 per keer, inclusief materialen en prijzen.