Jolanda’s hart smelt….

Coördinator Jolanda Overdorp van De Klup Twente had wel verwacht dat de corona-buiten-activiteit ‘Klup de dag’, een succes zou worden. Maar bijna 120 deelnemers in één week tijd, overtrof zelfs haar stoutste verwachtingen. En nog steeds komen er dagelijks liefhebbers bij.

Klup de dag is een gezellige wandeling in groepjes van maximaal vier door het gebied de Bellinckhof en het Beeklustpark, met een coffee-to-go en wat lekkers onderweg. Soms kan die wandeling ook een speur- of puzzeltocht of vossenjacht zijn. Toen Jolanda zowel deelnemers als vrijwilligers voor deze nieuwe activiteit uitnodigde, regende het aanmeldingen in de mail.

Dinsdag na Pasen was de eerste editie en daarna was het iedere avond prijs. Iedereen die zich had aangemeld, kwam ook opdagen. Kou, regen, sneeuw en hagel overdag schrokken geen wandelaar af. Ze hadden gewoon een dikke winterjas aangetrokken en warmden hun vingers wel aan de hete koffie en thee die in het prieel in het park geserveerd werden.

Het verbaasde Jolanda niet dat veel deelnemers mee wilden doen, omdat ze elkaar al zo verschrikkelijk lang niet mochten zien en verder ook niet veel kunnen doen in corona-tijd. Maar van de grote aantallen en vooral het feit dat deelnemers heel erg genieten, wordt ze zelf helemaal gelukkig. ‘Ik zie iedere avond allemaal blije hoofden terugkomen uit het park. Daar smelt mijn hart van als ik dat zie. Er wordt zo genoten. Als ik dan hoor dat Irma en Gerda het zo vreselijk gezellig hebben gehad…..en dat Fiona die moeilijk loopt zelfs twee keer per week wil meedoen… Of Lorenzo. Die normaal één keer in de 14 dagen komt gamen, maar nu iedere week wel wil wandelen…dat is toch geweldig??’

Honderdtwintig deelnemers is al giga veel, maar Jolanda verwacht dat het er nog meer gaan worden. ‘Mensen lezen erover op facebook of horen het van anderen, en dat willen ze ook meedoen.’ Volgens Jolanda is dat ook geen probleem. Alle deelnemers en vrijwilligers worden verdeeld over vijf Klup de dag dagen, ze starten om de vijf a tien minuten en kunnen zelfs in de buitenlucht anderhalve meter afstand bewaren.

Wil jij dus ook meedoen aan Klup de dag? Meld je bij jolanda@deklup.nl

Voor mensen met een basislidmaatschap of meer is deelname gratis.