Falco verrast De Klup Twente met cheque voor Klup Gezond

Het gaat goed met Falco, toonaangevend producent uit Vriezenveen van duurzaam straatmeubilair. Maar de onderneming is niet alleen maar goed, ze doet ook goed. Jaarlijks komt Falco één of zelfs twee keer in actie voor een goed doel. Met veel plezier zelfs. Het meest recente goede doel was stichting de Klup Twente. Dat ontving dinsdag 14 februari een cheque van liefst €1229,40 uit handen van directeur Franz Friesacher.

Jaren en jaren geleden bedachten de broers Gerwin en Dick Aalderink samen met Gerrit Roelofs op een nog echt koude winterdag dat het wel leuk zou zijn om iets ‘warms’ te bereiden voor de collega’s bij Falco. De drie mannen maakten heerlijke snert en goulash, maar schakelden later over op niet te versmaden hamburgers. Het bak-initiatief sloeg geweldig aan, maar leidde tot meer. Want in het jaar dat het glazen huis van Serious Request in Enschede stond, boden de mannen aan de opbrengst van de hamburger verkoop daarvoor te bestemmen. De directie verhoogde de opbrengst met de overuren die nog stonden als ook met het geld dat een veiling opbracht.

Die goede doelenactie van Falco kreeg al snel vaste vorm: hamburgerverkoop van Gerwin en Gerrit (Dick heeft intussen een functie elders), gevolgd door een kerstbuffet met verloting van alle relatiegeschenken die het bedrijf in de loop van het jaar krijgt èn veiling van allerhande goede spullen die over zijn. Tal van goede doelen profiteerden, onder andere de stichting Sterre, de Wensambulance, stichting Manna en de Eethoek kregen al geld.

Dit jaar kwam het Falco personeel twee keer in actie: de veiling werd vervroegd naar het voorjaar, zodat er een mooi bedrag naar de hulpactie voor Oekraïne kon. In december gingen er weer honderden hamburgers (uit eigen zak betaald door Gerwin en Gerrit) op de bakplaat. Daarmee haalden de mannen de eerste €350,00 op en de verloting van alle relatiegeschenken bracht nog eens bijna €900,00 euro op.

Het is ook al een goede gewoonte bij Falco dat het personeel zelf de goede doelen mag aandragen. Walter oude Luttikhuis brak een lans voor stichting De Klup Twente die zich inzet voor mensen met een beperking uit Almelo en acht omliggende gemeenten, alsook voor mantelzorgers en senioren. Dinsdag 14 maart was hij present bij de overhandiging van de cheque door de directeur en hamburger bakker Gerwin Aalderink (Gerrit was op vakantie).

De Klup Twente is ontzettend blij met de gift. Namens de organisatie vertelde Hanny ter Doest dat het geld van Falco wordt ingezet voor een belangrijk nieuw project, de Klup Gezond. Dat is een heel nieuwe aanpak voor een betere lifestyle voor mensen met een beperking die worstelen met overgewicht.  Het project gaat 1 maart van start.