Golfclinic
Golfclinic

Gaaf uitje voor de thuisblijvers

Een ontzettend leuk uitje voor de thuisblijvers: open golfvereniging Prins Hendrik uit Almelo bood midden in de bouwvakvakantie mantelzorgers en vrijwilligers van Mantelzorg Almelo, De Klup Twente, Avedan en de Vrijwilligersacademie een gratis golf clinic aan. Het aanbod werd door een flinke groep mensen met beide handen aangepakt.

In een uurtje tijd, zo beloofde de clinic, zouden de deelnemers drie disciplines leren: afslaan, chippen en putten. Alleen de termen al leidde bij de deelnemers tot onwillekeurig gegrinnik. Want een enkeling daargelaten, had nog niemand ooit eerder een golfclub in de handen gehouden. Maar Hans Hartman en Marcel Heupink van PH hadden niets te veel gezegd: binnen een uur vlogen de golfballetjes over the green en rolden ze met een welgemikt duwtje in de hole. Alleen met het chippen was het netje nog een brug te ver.

In een enkel geval vonden deelnemers het golfen heel veel leuker dan dat ze zelf hadden gedacht. Zoals Ineke Grob, die golfen had ingeschat als een suf spel dat weinig energie zou kosten. Dat laatste was echt niet het geval, vond ze al na twintig minuten afslaan. Het laatste ging haar overigens wonderbaarlijk goed af. Na drie of vier misslagen, joeg ze de ene na de andere golfbal met een fraaie boog in de richting van de green.