Gezond(er) binnenklimaat in het Meester Siebelinkhuis

Door de coronapandemie zijn we – ook wijzer geworden. We weten bijvoorbeeld nu dat het heel belangrijk is om een gebouw goed te ventileren om geen of minder hinder te hebben van virussen, bacillen en andere ziektekiemen in de lucht.

Daarom is het Meester Siebelinkhuis inmiddels voorzien van Climarad, een systeem dat de lucht goed zuivert en daarmee het MSH weer een stukje veiliger maakt. Heel belangrijk als straks de deuren weer open mogen.

In de afgelopen wintermaanden, bleven de ramen en deuren van het Siebelinkhuis natuurlijk gesloten. Ook als de cliënten van Ons Element er verblijven of als er medewerkers er moesten zijn. Want als het buiten koud is, zet niemand een raam open voor frisse lucht. Dat gaf te denken, want ventileren in coronatijd is belangrijk.

Die goede ventilatie in het hele Siebelinkhuis is nu geregeld. In ieder vertrekt hangt een ventilatiekast aan de muur die het mogelijk maakt om per vertrek goed te ventileren. Het apparaat is heel vernuftig: als er mensen in het lokaal zijn, ventileert ie meer, zijn er weinig mensen in he vertrek dan wat minder. Daardoor is er altijd genoeg frisse, verse lucht in de lokalen voor een gezond binnenklimaat. Extra voordeel: het bespaart ook nog energie.