Game, Eet & Match (GEM), het seniorenprogramma van stichting de Klup Twente voor meer bewegen en minder eenzaamheid, is in de race voor de landelijke FNO Veerkracht bokaal

Game, Eet & Match (GEM), het seniorenprogramma van stichting de Klup Twente voor meer bewegen en minder eenzaamheid, is in de race voor de landelijke FNO Veerkracht bokaal. Het project hoort tot de laatste vijf kanshebbers. Aan de prijs van het landelijke Fonds Nuts Ohra is een geldbedrag van €10.000,00 verbonden. De Veerkrachtbokaal wordt dinsdag 22 januari uitgereikt tijdens de landelijke conferentie Meer Veerkracht, Langer Thuis in Amersfoort.

De Klup Twente heeft met fikse financiële steun van het FNO Game, Eet & Match kunnen ontwikkelen en aanbieden in 2018. GEM is een combinatie van een klein uurtje gamenastiek (een kruising van gamen en gymnastieken) gevolgd door een driegangen verrassingslunch voor senioren uit Almelo, Tubbergen, Twenterand en Borne in het gamecentrum FUN-IE-FIT van De Klup. De deelnemers waren gemiddeld ouder dan 80 jaar en werden voor iedere aflevering van huis opgehaald en weer thuisgebracht.

Het project Game, Eet & Match was – mede dankzij de hulp bij de werving door thuiszorgorganisaties en welzijnsinstellingen – een doorslaand succes met 65 tot 70 deelnemers in de maand. Er waren redelijk vitale ouderen bij, maar vooral veel senioren met fikse fysieke beperkingen en zelfs een flink aantal mensen die rolstoel gebonden waren. Door de inzet van games, kon iedereen meedoen aan het bowlen, tennissen, skiën, raften, doodlejumpen en dansen.
Omdat de FNO bijdrage voor Game, Eet & Match eind december 2018 was opgesoupeerd, moet er eerst nieuwe financiering gevonden worden voor het aanbod van De Klup Twente. Tot grote teleurstelling van de deelnemers, die heel graag willen blijven gamen. De Klup Twente zelf heeft besloten in ieder geval 1 keer per maand Game, Eet & Match aan te blijven bieden aan deelnemers die in de gelegenheid zijn om zelf naar het FUN-IE-FIT te komen. Daarnaast is ze drukdoende om geld te vinden voor de ouderen uit Tubbergen, Twenterand, Wierden en Borne die afhankelijk zijn van (aangepast) vervoer, maar dolgraag naar GEM willen.

Met de nominatie voor de prijs is De Klup Twente in haar nopjes. Mocht ze de prijs in de wacht slepen, dan staat de bestemming van de €10.000,00 al vast. Daarmee gaat De Klup Twente een tweede GEM groep een doorstart laten maken.