De Klup zoekt veel chauffeurs.

De Klup Twente heeft een nijpend tekort aan vriendelijke chauffeurs die haar deelnemers willen halen en brengen. De oorzaak van het tekort is tweeledig; de vrijwilligersorganisatie voor mensen met een beperking biedt steeds meer activiteiten en groeit daardoor gestaag, maar kampt ook met ziekte in het team van chauffeurs. Wilt u helpen? Neem dan contact op met Jolanda Overdorp. Jolanda@deklup.nl

De activiteiten van De Klup Twente trekken meer dan 1000 mensen met een beperking. Zeker voor de deelnemers die buiten Almelo wonen geldt dat ze niet op eigen gelegenheid naar het Meester Siebelinkhuis of andere locaties kunnen komen. Daarom heeft De Klup haar eigen vervoersdienst met vier busjes voor 8 personen. De bussen worden bestuurd door een team van zo’n 25 vrijwillige chauffeurs. Een aantal heeft ‘vaste’ ritten, de rest vormt een invalpool en neemt ritten over waar nodig in de gemeenten Almelo, Wierden, Rijssen-Holten, Hellendoorn, Borne, Hof van Twente, Tubbergen en Twenterand. De maximale reisduur van de ritten is ongeveer 2 uur.

De Klup Twente zoekt met spoed nieuwe mensen – vrouwen en mannen – die de bussen willen besturen, overdag en of in de avonduren. Ze kunnen zelf aangeven waar hun voorkeur naar uitgaat: vaste ritten op vaste tijden of invallen. Kandidaten moeten maar aan drie voorwaarden voldoen:

  • plezier hebben in het besturen van een klein busje,
  • vriendelijk zijn en in het bezit zijn van een rijbewijs B.

Opgave en meer informatie:  Jolanda Overdorp 06 14 46 52 88