De Klup Winter Games in het FUN-IE-FIT

De Klup Twente biedt in de maand december onderdak aan een splinternieuw game-event voor jongeren vanaf 13 jaar: de Winter Games. De eerste aflevering is op zaterdag 6 november, aanvang 13.00 uur. Iedere jongere kan meedoen, met of zonder beperking. Deelname is gratis, hoofdprijzen zijn cadeaubonnen van 50 euro.
Informatie:

De Winter Games draaien om virtuele wedstrijden ice-skaten en skiën die in het gamecentrum FUN-IE-FIT worden gehouden. Iedereen kan meedoen, jongeren zonder of met een beperking, ervaring is niet nodig. Deelnemers strijden altijd tegen 1 tegenstander. De tijden worden bijgehouden door de wedstrijdleiding. Iedereen mag zo vaak meedoen als hij of zij wil – en als mogelijk is binnen de beschikbare tijd. Na vier zaterdagen winnen de snelste afdalers in beide onderdelen een cadeaubon van 50 euro en een beker.
Er kunnen vier deelnemers tegelijkertijd een tijd neerzetten (twee bij het skiën, twee bij het iceskaten), maar dat wil niet zeggen dat al die andere gamers dan maar moeten wachten. In het FUN-IE-FIT zijn tal van andere games, waaronder raften, boksen, mountainbiken en voetbal waaraan iedereen kan meedoen. Ook zijn er games op ‘gewone’ computers beschikbaar. Bovendien kan iedereen gezellig ‘chillen’ in de chillroom.

• De Winter Games zijn op alle zaterdagen in november (6, 13, 20 en 17 november.
• Tijden 13.00 uur-14.30 uur
• Locatie: FUN-IE-FIT, Berlagelaan 2 in Almelo
• Kosten: de Winter Games zijn gratis
• Opgave en informatie: Raoul@deklup.nl 06 82067052
Sponsoren:

De Klup Winter Games maken deel uit van een reeks landelijke sport- en spelactiviteiten. Deze worden gefinancierd door de landelijke Winter Games. Initiatiefnemers van die Winter Games zijn onder meer het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport, de Krajicek en Cruyff foundation en de Nationale Postcode Loterij.
Achtergrond:

Tijdens de coronapandemie is 50 % van de jongeren minder gaan bewegen. Ze kregen in die periode wel meer last van stress, eenzaamheid en verveling. Daarom worden dit jaar nog tal van sport- en spelactiviteiten opgezet om jongeren weer in beweging te krijgen èn met elkaar in contact te brengen