De Klup Twente @facehoes wil heel veel doelgroepen digiwijs maken en meer….

De Klup Twente @facehoes wil heel veel doelgroepen digiwijs maken en meer….

De Klup Twente heeft plannen voor een tweede, sociale innovatie: @facehoes.

Opnieuw een idee van De Klup Twente en vormgegeven door architect Martin Huiskes van LKSVDD architecten, die samen ook het inmiddels razend succesvolle gamecentrum FUN-IE-FIT ontwikkelden.

De nieuwe voorziening @facehoes moet komen op de plek van de centrale hal in het Meester Siebelinkhuis en gaat volgens de eerste schattingen zo’n €250.000,00 kosten. De Klup Twente hoopt dat bedrijven, fondsen, overheid en serviceclubs haar kunnen helpen de financiering van @facehoes.
De Klup Twente maakte haar plannen wereldkundig tijdens een bijeenkomst voor serviceclubs en relaties in het gamecentrum FUN-IE-FIT. @facehoes is, zo werd duidelijk, is een toekomstbestendige ontmoetingsplek voor veel verschillende doelgroepen en met ongekende mogelijkheden door technologische en digitale toepassingen. @facehoes ziet er nooit hetzelfde uit, maar kan voor iedere activiteit transformeren in een omgeving die perfect past. Van een serene ruimte voor ontspanningsactiviteiten, een uitdagende zaal om in te leren, een flitse disco om in te dansen, een theater voor verschillende voorstellingen – en nog heel veel meer.

De kernfunctie van het toekomstige @facehoes is die van leeromgeving voor de social media. Want het staat voor De Klup Twente als een paal boven water dat meedoen en ontmoeten in de digitale wereld van social media voor grote groepen mensen (te) lastig is. Zeker voor mensen met een beperking, maar ook voor ouderen. Bovendien ziet ze dat de kloof steeds groter wordt tussen digiwijze mensen en mensen die niet vaardig zijn met smartphone, Ipad, computer en social media. @Facehoes wil die kloof dichten en gaat tal van doelgroepen een veilige, leerzame omgeving bieden voor verstandig (en veilig) gebruik van social media en het internet.

De @facehoes plannen werden voor De Klup Twente visueel vertaald door architect Martin Huisman van LKSVDD architecten uit Enschede. Film, animatie- en ontwerpstudio MADLAB maakte er een flitsende presentatie van waardoor een groot aantal genodigden zich een aardig beeld konden vormen van de plannen. De respons was hartverwarmend. Er klonken terstond stemmen op om als organisaties De Klup Twente in 2019 en het gouden jubileumjaar 2020 voluit te ondersteunen met haar @facehoes plan.

Directeur Jan Anema van De Klup Twente was blij met het positieve onthaal dat de plannen kreeg en de eerste toezeggingen. Hij is ervan overtuigd dat zijn organisatie, vijf jaar het realiseren van het gamecentrum FUN-IE-FIT, opnieuw in staat is een belangwekkende, nieuwe voorziening voor de stad te maken. De kosten schrikken hem niet af. ‘Voor het FUN-IE-FIT kregen we indertijd heel veel lof van alle kanten, maar geen cent subsidie. Toch hebben we het voor elkaar gebokst. Dat gaat ons dit keer weer lukken. De Klup Twente is immers van ons allemaal en we kunnen het gewoon.’